Kamuxin blogikirjoitukset

Käytetyn auton oston opas

Onko auton ostaminen sinulle ajankohtaista? Kamuxin auton ostajan opas tarjoaa hyviä vinkkejä ja tietoa autokaupoilla toimimiseen aina oikean auton valinnasta vakuutuksiin ja auton rahoitukseen. 

Auto on yksi suurimmista arjessa eteen tulevista ostopäätöksistä. Siksi päätös kannattaa tehdä harkiten. Millainen auto on minulle oikea? Entä mikä on perheellemme sopiva käyttövoima tai auton hintaluokka? Monelle myös auton vaihtoon tai koeajoon liittyvät asiat saattavat tulla eteen ensimmäistä kertaa. 

Haaveiletko veneestä? Veneet ja vetoautot saat edullisesti myös käytettynä

Veneet ovat monella mielessä sillä sekunnilla, kun ensimmäiset kevään merkit alkavat ilmestyä näkyviin. Vesillä liikkumisessa kiehtoo vapaus ja mielessä siintävät usein myös runsaat kalasaaliit. Toiset nauttivat purjehtimisesta aavalla ulapalla, kun taas toisille riittää soutuvene, jolla pääsee kokemaan verkkoja kesäaamuina mökkijärvellä.

Mikä on kevytauto? Vinkit kevytautoilun aloittelijalle

[päivitetty 25.08.2020]

Huom! EU-komissio ei antanut Suomelle poikkeuslupaa kevytautolaki- tai hidasautolaki-nimillä kulkeneeseen lakiin.
Näin ollen Suomen teillä ei tulla näkemään kevytautoja. Alla oleva artikkeli on kirjoitettu syksyllä 2019 vallinneen tilanteen pohjalta ja ottaa osaa sen hetkiseen keskusteluun.

Kevytauto on nopeusrajoitettu henkilöauto. Kevytauton ajoneuvoluokka on T1.

Siinä vastaukset kahteen yleisimpään kevytautoja koskevaan kysymykseen, jotka ovat 1) mikä on kevytauto sekä 2) mikä on kevytauton ajoneuvoluokka.

Ota nämä asiat huomioon autokaupoilla

Jos olet suuntaamassa autokaupoille ensimmäistä kertaa tai jos muistisi kaipaa muuten vaan pientä virkistystä, ei hätää. Löydät vinkit tästä.

Auto kannattaa aina tarkistaa ensin myymälässä sekä ulkoa että sisältä. Myös konepellin alle on hyvä kurkata. Koeajolla puolestaan paitsi testataan ajotuntumaa myös tarkistetaan ne asiat, joita ei myymälässä pysty testaamaan.

 

Tarkista nämä asiat myymälässä:

 

Talven ikuisuuskysymys: kitkat vai nastat?

Yksi talviautoiluun liittyvistä ikuisuuskysymyksistä liittyy tietysti renkaiden valintaan. Kannattaako talvirenkaiksi ostaa nastarenkaat vai sittenkin kitkat? Molemmille rengastyypeille löytyy oma vankka kannattajajoukkonsa, eikä kysymykseen olekaan helppo vastata tyhjentävästi. Nyrkkisääntö on, että talvirenkaiden valinnassa täytyy ottaa huomioon oma ajotapa, auto ja yleisimmät ajo-olosuhteet.