Kamuxin blogikirjoitukset

Säästä autoilussa – opettele taloudellisempi ajotapa

Auto on suuri menoerä, eivätkä autoilun kulut rajoitu ainoastaan auton hankintakuluihin. Verot ja liikennevakuutus ovat pakollisia menoeriä, eikä Kaskossakaan välttämättä kannata säästää. Sen sijaan polttoainekulutukseen on aina mahdollista vaikuttaa. Omaksumalla taloudellisemman ajotavan voit tiputtaa polttoainekustannuksiasi jopa 15 prosenttia. Kamux kokosi parhaat vinkin taloudellisempaan ajamiseen.

Katumaastureissa riittää valikoimaa – esittelyssä 5 keskihintaista katumaasturia

Katumaastureiden suosio ei näytä hiipumisen merkkejä ja tarjonta onkin viime vuosina lisääntynyt huimasti. Katumaastureita on tarjolla lähes kaikissa hintaluokissa ja kaikilla automerkeillä. Valinnanvaraa siis riittää. Ostajan tehtäväksi jääkin siis vain arvioida, kuinka paljon autosta on valmis pulittamaan ja millaisia ominaisuuksia autolta kaipaa.

Sopisiko sähköauto minulle?

Sähköautoilusta puhutaan paljon, eikä suotta. Sähköstä haetaan ratkaisua liikenteen tuottamiin päästöihin. Viime vuosien aikana sähköautojen tekniikka onkin kehittynyt ja esimerkiksi autojen hinta on tullut jonkin verran alaspäin. Tesla ei ole enää ainoa vaihtoehto sähköautosta haaveilevalle.

Ihan jokaisen suomalaisen talliin täyssähköinen auto ei kuitenkaan vielä sovi. Kamux kokosi listan asioista, jotka kannattaa ottaa huomioon, kun pohdit sähköauton hankintaa.

Miksi kannattaa ostaa käytetty auto?

On monia syitä ostaa käytetty auto. Totuus on, että jyrkin yksittäinen lasku auton hinnassa tapahtuu silloin, kun uusi auto ajetaan ensimmäisen kerran ulos liikkeestä.

Käytettyjä autoja on tarjolla jokaiseen makuun ja tarpeeseen. Kamuxin valikoimassa on tällä hetkellä lähes 4000 käytettyä autoa, joiden joukosta jokainen löytää varmasti itselleen sopivan ajoneuvon.

5 näppärää pikkuautoa, jotka ovat kuin luotuja taajamaan

Pieni koko ja vähäiset päästöt ovat avainasemassa, kun etsinnässä on auto kaupunkiympäristöön. Kamux listasi 5 pikkuautoa, joilla ajat sujuvasti kaupungin kapeilla kaduilla. Pienestä koostaan huolimatta näistä autoista löytyy luonnetta ja tarvittaessa näillä taittuvat mukavasti myös pidemmät ajomatkat.

6 faktaa kaasuautoilusta

Viime aikoina on käyty paljon keskustelua autoilun ympäristövaikutuksista ja ekologisesta autoilusta. Keskustelu onkin nostanut esimerkiksi sähköautot näyttävästi tapetille. Kaasuautot sen sijaan jäävät helposti keskustelun ulkopuolelle, vaikka kaasuauton tuottamat päästöt ovat pienemmät kuin perinteisellä bensa- tai dieselautolla.

Koska kaasuautoilu on monelle suomalaiselle vielä uusi asia, kokosimme tähän kirjoitukseen 6 asiaa, jotka jokaisen on tiedettävä kaasulla ajamisesta.

Auton ostaminen alkaa useimmiten netistä

Valtaosa autonostajista lähtee etsimään itselleen sopivaa autoa netistä. Netti palvelee autonostajaa juuri silloin, kun hänellä on sopiva hetki ja aikaa vaihtoehtojen tutkimiseen. Tämä näkyy myös verkkosivujen kävijämäärissä. Ilta-aika on suosituin vierailuaika Kamuxin nettisivuilla. Viikon sisällä alkuviikon päivät korostuvat autohauissa. Viikon alussa ollaan topakasti hoitamassa auton hankintaan liittyviä asioita.