Veneet ovat monella mielessä sillä sekunnilla, kun ensimmäiset kevään merkit alkavat ilmestyä näkyviin. Vesillä liikkumisessa kiehtoo vapaus ja mielessä siintävät usein myös runsaat kalasaaliit. Toiset nauttivat purjehtimisesta aavalla ulapalla, kun taas toisille riittää soutuvene, jolla pääsee kokemaan verkkoja kesäaamuina mökkijärvellä.

Myös veneen ostaminen on kesän lähestyessä ajankohtaista. Venekuume iskee varoittamatta kokemattomampaankin veneilijään ja moni lähtee kesän kynnyksellä toteuttamaan haavettaan ensimmäisestä omasta veneestä. Moni kokenutkin veneilijä silmäilee alustaan kriittisesti kevään tullen ja miettii, olisiko tänä vuonna aika vaihtaa uuteen. Toki venekaupoille voi ja toisinaan kannattaakin lähteä myös muina vuodenaikoina.

Kamuxilla on paljon tarjottavaa myös veneilijälle. Harva tietää, että valikoimastamme löydät myös veneet ja vesijetit. Sekä tietysti myös veneellesi sopivan vetoauton.

Erilaiset veneet eri käyttötarkoituksiin

Kun olet ostamassa venettä, tärkeintä on miettiä sen käyttötarkoitusta. Pienelle mökkijärvelle soutuvene tai pieni perämoottorivene riittää hyvin. Jos järvi on isompi tai aiot veneillä enimmäkseen merellä, voi veneelläkin olla enemmän kokoa.

Suurin osa suomalaisten ostamista veneistä on avoveneitä, eli veneessä ei tällöin ole erillisiä sisätiloja. Kooltaan ne ovat keskimäärin 4-6 metrisiä. Ketterä ja pieni avovene sopii hyvin lyhytkestoiseen veneilyyn ja päiväretkeilyyn. Lisäksi rantautuminen niillä on helppoa. Jos veneellä halutaan joskus myös yöpyä, on retkivene hyvä valinta. Useimmiten retkiveneestä löytyy nukkumatilaa kahdelle tai kolmelle henkilölle. Matkavene puolestaan on valintasi silloin, kun tarkoitus on viettää vesillä pitkiäkin aikoja. Matkaveneistä löytyy nukkumapaikkojen lisäksi yleensä myös keittiö ja WC.

Veneen ostamisessa on paljon muutakin mietittävää. Oletko kenties innostunut purjehtimisesta vai kuljetko mieluummin moottorin voimin? Budjetti on myös yksi valintaa määrittävä tekijä, samoin kuin veneen säilytysmahdollisuudet eri vuodenaikoina.

Kun veneet pyörivät mielessäsi, kannattaa kurkata myös Kamuxin valikoima, sillä myymälöissämme on valikoima käytettyjä veneitä edullisesti.

Tarpeeksi tehokas vetoauto tuo mukavuutta veneen kuljettamiseen

Puoleemme kannattaa kääntyä myös silloin, kun veneen kuljettaminen on ajankohtaista. Vene kun liikkuu maalla lähinnä vetoauton avustuksella. Jos kaipaat apua hyvän vetoauton valintaan, me autamme. Mitä vetoauton valinnassa sitten pitää ottaa huomioon?

Kun lähdet ostamaan hyvää vetoautoa, kannattaa pelata varman päälle ja valita auto, jonka koko ja teho riittää kevyesti veneesi vetämiseen. Ajonautinto kärsii huomattavasti, jos auto on aivan äärirajoilla venettä vetäessään. Tuuli tarttuu herkästi etenkin suurempaan veneeseen, joten tehokkaammalla autolla vetäminen on huomattavasti vakaampaa.

Ennen kuin lähdet vetämään venettäsi, muista myös tarkistaa ajoneuvoyhdistelmän paino ja oma ajolupasi. Jos vedät soutuvenettä raskaampaa venettä, tarvitset luultavasti BE-ajoluvan.

Jos etsinnässä on vetoauto, tutustu Kamuxin autovalikoimaan alta.

 

Vaihda veneesi autoon – tai toisin päin

Veneen vaihtaminen tai veneestä luopuminen on toisinaan sekin ajankohtaista. Jo venekaupoilla kannattaa uhrata ajatus myös veneen jälleenmyyntiarvolle. Toiset veneet säilyttävät arvonsa muita paremmin.

Veneen vaihtaminen onnistuu myös Kamuxilla. Voit vaihtaa veneesi helposti esimerkiksi meillä myynnissä olevaan toiseen veneeseen. Liikkeessä veneen vaihtaminen on usein helpointa, mutta toisinaan uusi vene halutaan ostaa yksityiseltä myyjältä. Tällöin veneen voi etukäteen yrittää myydä joko yksityisillä markkinoilla tai liikkeeseen. Usein liikkeeseen myynti on huomattavasti helpompi ja joustavampi vaihtoehto.

Jos olet luopumassa veneestä kokonaan, voit vaihtaa sen myös esimerkiksi autoon. Me Kamuxilla otamme veneitä vaihdossa myös autokaupoilla.

Olitpa sitten kokenut tai vielä kokematon veneilijä, pääset tutustumaan venevalikoimaamme alla olevasta linkistä.