26.7.2021

Audi koetaan aina vaan tyylikkäämmäksi! Yli tuhat suomalaista paritti adjektiiveja automerkkeihin

Audi koetaan aina vaan tyylikkäämmäksi! Yli tuhat suomalaista paritti adjektiiveja automerkkeihin

Audi on suomalaisten mielissä tyylikkäin automerkki, Mersu puolestaan selvällä erolla arvostetuin. Asia käy ilmi Kamuxin teettämästä, yli tuhat vastaajaa keränneestä Suomalaiset autokaupoilla 2021 -tutkimuksesta, jossa suomalaisia pyydettiin yhdistämään tiettyjä automerkkejä valikoituihin adjektiiveihin.

Audia pitää tyylikkäimpänä menopelinä joka viides vastaaja, mikä on kolme prosenttiyksikköä suurempi osuus kuin vuotta aiemmin. Arvostuksessa se sijoittuu toiseksi (14 %), mutta jää selvästi jälkeen Mercedes-Benzistä (35 %).

”Makuasioista voi aina kiistellä ja autot herättävät yllättävän paljon erilaisia tunteita. Audi on mielestäni onnistunut pysymään hyvin aina eri aikojen muotokielessä kiinni ollen silti aina uskollinen omalle ilmeelleen. Tällainen ajattomuus on varmasti monen mielestä tyylikästä ”, arvioi Kamuxin Suomen aluepäällikkö Tero Mänty.


Mikä automerkki sinulle tulee mieleen seuraavista adjektiiveista?


Luotettava


Toyota 22%

Volvo 14%

Mercedes-Benz 11%


Turvallinen


Volvo 34%

Mercedes-Benz 13%

Toyota + Audi 9%


Tyylikäs


Audi 20%

BMW 13%

Mercedes-Benz 12%


Kallis


Mercedes-Benz 20%

BMW 18%

Porsche 14%


Edullinen

Dacia 34%

Kia 13%

Fiat 12%Perheauto


Volvo 16%

Toyota 14%

Volkswagen 13%


Nopea


Porsche 33%

BMW 16%

Jaguar 14%Vähäpäästöinen


Tesla 39%

Toyota 10%

Audi + Ford + Mercedes-Benz 4%


Arvostettu


Mercedes-Benz 35%

Audi 14%

BMW 9%


Moderni


Tesla 25%

Audi 13%

BMW 9%Daciaa pidetään edullisimpana, Mersua kalleimpana


Perheautoiksi soveltuvat suomalaisten mielestä parhaiten Volvo ja Toyota, eikä ihme: Volvo koetaan kaikista automerkeistä ylivoimaisesti turvallisimmaksi ja Toyota luotettavimmaksi. Merkkien järjestyksen muuttumattomuus näissä vertailuissa kertoo paitsi merkkien ansiokkaasta kehitystyöstä turvallisuuden saralla myös siitä, kuinka hitaasti mielikuvat muuttuvat.

Mielikuvia edullisuudesta dominoi puolestaan Dacia, jota pidettiin ystävällisimpänä lompakolle jo viime vuoden tutkimuksessa. Vuoden aikana mielikuva on jopa vahvistunut, sillä Dacian ja edullisuuden parittaneiden vastaajien prosenttiosuus on kasvanut vuodessa 32:sta 34:ään. Sitä vastoin kalleimmiksi miellettyjen merkkien kärki on muodossa Mercedes-Benz, BMW ja Porsche.

”Dacia on tullut markkinoille aggressiivisella hinnoittelulla ja riisutuilla malleilla. Tavoitteena on ollut luoda kuva edullisesta käyttöautosta, ja tässä he ovat näemmä onnistuneet. Hyvin perinteiset premium-automerkit taas mielletään automaattisesti kalliimpaan päähän”, pohtii Tero Mänty.

Suomalaiset autokaupoilla 2021 -tutkimus toteutettiin Bilendi Oy:n ylläpitämässä M3 Panelissa 28.1.–3.2.2021. Kohderyhmänä olivat 18–70-vuotiaat suomalaiset, jotka omistavat ajokortin, joiden taloudessa on auto ja jotka vastaavat autohankinnoista. Tutkimuksen lopulliseen kohderyhmään kuului 1005 vastaajaa, ja painotettuna se on valtakunnallisesti edustava otos sukupuolen, iän ja asuinalueen mukaan.

Lisätietoja:

Tero Mänty, aluepäällikkö, Kamux Suomi Oy, 050 465 7658


Viimeisimmät