28.1.2022

Jo yli 70 % Kamuxin myymistä autoista automaattivaihteisia – ”Jos auton hinta ylittää 15 000 euroa, se halutaan automaattina”

Automaattivaihteita käyttävien autojen myynti on jo vuosia ollut Kamuxilla selkeässä kasvussa ja trendi jatkuu vahvana edelleen. Kamuxilla kaikista myynnissä olevista autoista jo reilusti yli 70 prosenttia on automaatteja. Manuaalivaihteisia autoja ostetaan enää lähinnä halvemmissa ja pienissä autoluokissa.


Kamux Espoo Koskelon myyntipäällikkö Vili-Petteri Luoto toteaa, että suunta kohti automaatteja on jo pitkään ollut nähtävissä muun muassa Audin päätöksessä lopettaa manuaalivaihteisten autojen myyminen Suomessa. Luodon mukaan käytännössä kaikki vähänkään enemmän autoon panostavat haluavat nyt menopelinsä automaattivaihteilla.


”Automaattia halutaan selkeästi enemmän ja enemmän. Karkeasti voi sanoa, että yli 15 000 euroa maksavat autot halutaan yleensä automaatteina. Tämä näkyy myös tarjonnassa. Jos katsotaan kaikkia Kamuxilla tällä hetkellä myynnissä olevia autoa, niistä jo reilusti yli 70 prosenttia on automaatteja. Yli 15 000 euron hintaluokassa osuus on tätäkin suurempi.”


Luoto näkee Suomessa automaattien suosion kasvun syyksi muun muassa myös mahdollisuuden ajaa ajokortti pelkästään automaattivaihteilla.


”Kyllä tämä vaikuttaa varmasti osaltaan etenkin nuorten automaatti-innostukseen. Meillä se näkyy nuorten auton hankinnassa ja automaatti lisää suosiota tässäkin ryhmässä vuosi toisensa jälkeen suosiotaan.”


Luodon mukaan ostajat ovat myös hyvin tietoisia siitä, mitä haluavat. On kuitenkin yksi tilanne, missä myyntipäällikkö suosittelee suoraan automaattia manuaalivaihteiden ohi.


”Jos asiakas pohtii autonsa jälleenmyyntiarvon säilyvyyttä, niin suosittelen automaattia, sillä se pitää arvonsa huomattavasti manuaalivaihteista paremmin.”


Ajamisen vaivattomuus ja turvallisuus kiinnostavat


Automaattisten vaihteiden lisäksi myös muut ajamista helpottavat ja liikenneturvallisuutta lisäävät varusteet kiinnostavat auton ostajia. Myös Kamuxin arjessa näkyy kasvava kiinnostus parempia varustepaketteja kohtaan.


”Eniten kysytään adaptiivista vakionopeudensäädintä, peruutuskameraa ja led-ajovaloja. Kalliimmissa autoissa suosiotaan on kasvattanut myös muun muassa aktiivinen kaistavahti.”


Luodon mukaan samalla on nähtävissä kuitenkin hiipumista muutaman tutun lisävarusteen kysynnässä. Peruutustutkien kysyntä on vähentynyt huomattavasti peruutus- ja 360-kameroiden yleistymisen johdosta. Myös takapenkkien viihdekeskukset ja näytöt ovat nykyään harvinaisuuksia mobiilien päätelaitteiden kehittymisen ja yleistymisen myötä.


Lisätietoja:

Vili-Petteri Luoto, Kamux Suomi, myyntipäällikkö, puh. 040 809 2321

Satu Otala, Kamuxin viestintä, puh. 040 164 5036

www.kamux.fi


Kamux Oyj on nopeasti kasvanut käytettyjen autojen sekä niihin liittyvien palveluiden myyntiin erikoistunut vähittäiskaupan ketju. Kamux yhdistää digitaalisen kaupankäynnin kattavaan myymäläverkostoon tarjotakseen asiakkailleen erinomaisen palvelukokemuksen ajasta tai paikasta riippumatta. Digitaalisten kanavien lisäksi yhtiöllä on yhteensä 79 myymälää Suomessa, Ruotsissa ja Saksassa. Kamux aloitti toimintansa vuonna 2003 Hämeenlinnassa ja on myynyt perustamisensa jälkeen miltei 400 000 käytettyä autoa, joista 60 657 autoa vuonna 2020. Kamuxin liikevaihto nousi 724,1 miljoonaan euroon vuonna 2020. Kamuxin palveluksessa oli kokoaikaisiksi työntekijöiksi muutettuna keskimäärin 713 henkilöä vuonna 2020. Kamuxin osakkeet on listattu Nasdaq Helsingissä. www.kamux.comViimeisimmät