23.7.2017

Kamux työllistää noin 40 kesätyöntekijää ympäri Suomea - kesätyö voi muuttua myös vakityöksi

Kesätyö voi muuttua vakityöksi

Tänä kesänä Kamux työllistää noin 40 kesätyöntekijää ympäri Suomea. Millaisia mietteitä näillä automyyjillä on kesätyöstään? Tämän kevään tuore ylioppilas Juhani Kohmo on aloitellut kesäpestiään Lohjan Kamuxilla automyyjänä.
Kohmo haki Kamuxille töihin, koska autot ovat lähellä nuoren miehen sydäntä. Lisäksi kokemusta myyntityöstä löytyi jo ennestään.

– Asiat on käyty läpi perusteellisesti ja neuvoja saa aina, kun niitä tarvitsee, Kohmo kehuu perehdytystään.

Myyntityön ensi askeleet perunakauppiaana

– Olen ollut pappani kanssa myymässä perunoita Turun torilla monena kesänä, Kohmo kertoo myyntitaustastaan.

Kohmo kertoo lähteneensä työhön ilman ennakko-odotuksia. Työpaikka on kuitenkin osoittautunut rennoksi ja mukavaksi. Työpäivät ovat monipuolisia.

Toisinaan kesätyö voi johtaa vakituiseen työsuhteeseen. Näin kävi ainakin Arttu Purtaselle, joka aloitti kesätyöt Kamuxin Hämeenlinnan toimipisteessä kesällä 2016. Kiinnostus myyntityötä ja autoja kohtaan oli kypsynyt jo ammattikorkeakoulussa, ja automyyjän työ alkoi kiinnostaa.

– Kun Kamuxilla vuosi sitten avautui kesätyönhaku, näin sen mahdollisuutena päästä alalle ja saada jalkaa oven väliin, Purtanen selittää.

Purtanen kertoo kuulleensa paljon positiivista palautetta yrityksestä hyvältä ystävältään, joka jo työskenteli Kamuxilla. Siksi ennakko-odotukset työtä kohtaan olivat pelkästään positiiviset.

– Jos joku asia työssä yllätti, oli se toimenkuvan monipuolisuus. Myyjille annetaan paljon vastuuta ja vapautta tehdä asioita, Purtanen toteaa.


Purtanen kehottaa uusia kesätyöntekijöitä kysymään rohkeasti apua, jos jokin asia tuntuu vaikealta tai epäselvältä. Kohmo on itse samoilla linjoilla.

– Olen huomannut, että aina kannattaa kysyä. Siitä ei kukaan koskaan suutu. Parempi kysyä kuin sössiä asioita tietämättömyyden takia, Kohmo sanoo.


Ensimmäiset viikot työssä Purtasella kuluivat pääosin uuden oppimisen äärellä. Heti töiden alkaessa hänelle kävi selväksi, että hän haluaa työskennellä automyyjänä myös tulevaisuudessa.
Mielenkiintoinen työ motivoi paiskimaan töitä entistä kovemmin. Kova työ kannatti, sillä kesän lopuksi Kamux tarjosi Purtaselle vakituista työsuhdetta. Kesätyöntekijät tekevät Kamuxilla samaa myyntityötä kuin vakituisetkin myyjät. Työpäiviin kuuluu asiakastyötä sekä kasvokkain että puhelimitse.
Lisäksi automyyjät etsivät ostettavaksi sopivia autoja ja ovat yhteydessä muihin yhteistyökumppaneihin sekä kuvaavat autoja myyntiä varten.

Kamuxin henkilöstöjohtaja Tommi Iiskonmäki antaa vinkkejä kesätyönhakuun ja kesätöissä menestymiseen. Samat ohjeet pätevät myös monelle muulle uudessa työpaikassa aloittaneelle.

- Kamuxille voi hakea kesätöihin, vaikka alalta ei olisi ennestään kokemusta tai autojen tekniikasta ennestään vahvaa tietämystä. Hakemuksessa on hyvä käydä perustietojen lisäksi ilmi myös ahkeruus ja ulospäinsuuntautuneisuus.
- Asenteella on suurin merkitys, kun palkataan kesätyöntekijöitä. Kamuxilla arvostetaan oma-aloitteisuutta, reippautta ja nopeaa omaksumiskykyä.
- Kaikki aikaisempi työkokemus on hakijalle eduksi, ja erityisesti arvostetaan aikaisempaa kokemusta myynnistä.
- Työn oppi parhaiten tekemällä. Jokainen työntekijä käy läpi perehdytyskoulutuksen oman esimiehensä kanssa. Kannattaa seurata myös kokeneempien kollegojen työskentelyä ja kysyä heiltä apua.
- Ahkeruudella ja hyvällä asenteella saavuttaa jo paljon. Hyvin tehty kesätyö voi poikia vakituisen työpaikan.

Viimeisimmät