4.8.2019

Kamux.fi:n katsotuimmat menopelit: Kiinnostus avoautoihin kävi kuumana heinäkuussa

Heinäkuu toi pitkän kuuman kesän Suomeen ja se näkyi kiinnostuksena avoautoihin. Kamux.fi -sivuilla heinäkuun katsotuimpien automallien ja -yksilöiden TOP 10 -listalle nousi avoautojen lisäksi useampi muhkea katumaasturi. Ja löytyy joukosta vanhanajan museoklassikkokin.

Lämmin sää siivitti autojen vertailua netissä, ja urheilu- ja avoautojen määrä oli selvässä kasvussa. Perinteiset perheautot jäivät tällä kertaa vähemmistöön.
- Kyllä heinäkuun helteet lisäsivät kiinnostusta avoautoihin. Lämmin kausi on Suomessa lyhyt, ja avoautossa saa hyödynnettyä upeasta Suomen kesästä joka hetken, vaikka joutuisikin olemaan tien päällä, pohtii Kamuxin maajohtaja Tommi Iiskonmäki.

Mercedes-Benzin johtotähti loistaa Kamux.fi -verkkosivuilla kuukausi toisensa jälkeen katsotuimpien automerkkien kärjessä ja näin myös heinäkuussa, jolloin Mersu-malleja selailtiin yhteensä yli 43 000 kertaa. Lisäksi viiden kärjestä löytyivät tuttuun tapaan BMW, Volkswagen, Volvo ja Audi.


Sympaattista museoautoa katsottiin lähes 800 kertaa


Sympaattinen, pirteän keltainen museoauto herätti runsaasti kiinnostusta yleisön joukossa.

‒ Heinäkuun listan sijalta kuusi löytyy upea keltainen Studebaker Lark, joka on vuosimallia -62 ja siis lähes kuusikymppinen kaunotar. Edellinen omistaja on pitänyt siitä hyvää huolta, joten auto on harrastajalle hieno yksilö kokoelmaan, Iiskonmäki kertoo.


Matkailun suosio näkyy myös Kamux.fi:n nettisivuilla


Katsotuimpien yksittäisten autojen TOP 10 -listalta löytyi myös useampi iso katumaasturi. Pidempään ajomatkaan loistavasti soveltuvat katumaasturit ovatkin hyvä valinta niin kotimaan matkailuun kuin vaikkapa lähimaiden kiertämiseen. Monissa isommissa autoissa on myös vetokoukku, jolloin auton perään saa vaikkapa perävaunun, jolloin mökki- ja puutarhapuuhailut sujuvat kätevästi.


Nostalgia vai kesäauto mielessä?


Yleisön suosikiksi nousi heinäkuussa ehkä hiukan yllättäen BMW:n 316-malli.

Liekö nostalgiaa vai kesäauton etsiminen mielessä, mutta tästäkin autosta löytyy kattoluukku, jolla vilvoittava tuuli saadaan puhaltamaan kesäkaduilla, toteaa Kamuxin maajohtaja Tommi Iiskonmäki.


Kamux.fi:n heinäkuun 2019 katsotuimmat automerkit


1. Mercedes-Benz
2. BMW
3. Volkswagen
4. Volvo
5. Audi
6. Toyota
7. Ford
8. Skoda
9. Nissan
10. Opel


Kamux.fi:n heinäkuun 2019 katsotuimmat automallit


1. Mercedes-Benz, C-sarja
2. Mercedes-Benz, E-sarja
3. Volkswagen Golf
4. Audi A4
5. Volkswagen Passat
6. Audi A6
7. BMW 320
8. Volvo V70
9. Skoda Octavia
10. BMW 316


Kamux.fi:n heinäkuun 2019 katsotuimmat autot


1. BMW 316
2. BMW 325
3. Volvo V70
4. Mitsubishi Outlander
5. BMW 640
6. Studebaker Lark
7. Alfa Romeo GT
8. Skoda Octavia
9. Mercedes-Benz SL
10. Volvo XC60

Lisätietoja:
Tommi Iiskonmäki, maajohtaja, Kamux Suomi Oy, 040 5801 498

Viimeisimmät