3.6.2020

Kamux.fi:n toukokuun katsotuimmat: kesä heijastuu autokiinnostuksessa

Kesä on autoilijoiden mielessä. Siitä kielii käytettyjä autoja myyvän Kamuxin verkkosivujen kävijätilasto toukokuulta. Mökkimatkoihin sopivat farmarit ja menevä kesäkatujen Ford Mustang nousivat kärkisijoille.

Kesäajoon sopiva kirkkaanpunainen Ford Mustang on auto, joka kääntää katseita katukuvassa virtaviivaisella ja sporttisella olemuksellaan. Mustang nousi yksittäisten katsotuimpien autojen listalla top-10:een Kamux.fi-sivustolla toukokuussa. Yksittäisten autojen kärkisijoilla komeili myös ärhäkän näköinen Subaru Impreza. Tämä Subaru on näyttävä, suurilla vanteilla ja matalalla alustalla varustettu menopeli.

Kuitenkin ajoneuvojen käytännöllisyys pitää pintansa myös. Farmarit ovat mökkimatkoja taittavalle järkevä menopeli Suomen kesässä.


- Järki ja tunteet. Näillä teemoilla voisi kuvata autoja katselevien tunnelmia kesän alussa. Näyttävät menopelit ja kruisailu kesäkaduilla ovat yksi trendi, ja sen rinnalla kotimaan matkat ja mökkeily, jolloin taas tarvitaan runsaasti tilaa, Kamuxin maajohtaja Tommi Iiskonmäki pohtii.


Skoda Octavia suosikkeihin


Skoda Octavia nousi vahvasti kärkisijoille katsotuimmissa automalleissa kestosuosikkien eli C- ja E-sarjan Mercedes-Benzien sekä Audi A4:n jälkeen. Skoda Octavia jätti taakseen mm. Volkswagenin suositut automallit Golfin ja Passatin. Octaviassa moni arvostaa erinomaista käytettävyyttä, runsasta tavaratilaa ja hyvää hinta-laatusuhdetta.

Yllätys oli toukokuun katsotuimmaksi yksittäiseksi autoksi noussut legendaarinen Lada Samara.

-Erikoinen kiinnostaa aina, vaikka kyseessä ei olisikaan auto, jota varsinaisesti itselleen suunnittelisi, Iiskonmäki kertoo.

Automerkeissä kärkisijaa pitivät Mercedes-Benz ja BMW. Mercedes-Benzin S-sarjan autot nousivat vahvasti kiinnostuksen kohteeksi. S-sarjan autot ovat materiaaleiltaan ja yksityiskohdiltaan edustustason autoja, joilla on ensiluokkaisia ominaisuuksia niin työn kuin vapaa-ajankin tarpeita varten.


Kamux.fi:n toukokuun katsotuimmat yksittäiset autot


1. Lada Samara

2. Wilson Tool Motorhome

3. Subaru Impreza

4. Mercedes-Benz S

5. Audi A4

6. Mercedes-Benz S

7. Opel Adam

8. Mercedes-Benz S

9. Ford Mustang

10. Ford Focus RS


Kamux.fi:n toukokuun katsotuimmat automerkit


1. Mercedes-Benz

2. BMW

3. Volkswagen

4. Volvo

5. Audi

6. Toyota

7. Ford

8. Skoda

9. Opel

10. Nissan


Kamux.fi:n toukokuun katsotuimmat automallit


1. Mercedes-Benz, C-sarja

2. Mercedes-Benz, E-sarja

3. Audi A4

4. Skoda Octavia

5. Volkswagen Golf

6. Volkswagen Passat

7. Audi A6

8. Volvo V60

9. BMW 520

10. Volvo V70Lisätietoja:

Tommi Iiskonmäki, maajohtaja, Kamux Suomi Oy, 040 5801 498

Viimeisimmät