23.1.2018

Käytettyjen hyötyautojen kauppa käy vilkkaana - pakettiautoon tehdään asiakkaan toivoma varustelu

Siinä missä uusien pakettiautojen ensirekisteröinti on myötätuulessa, myös käytettyjen hyötyautojen kaupankäynti on vilkasta. Yrittäjän työkalu vaihdetaan herkemmin uudempaan ja lisävarusteisiin satsataan. Kamux Lahti Hyötyautot -liikkeessä käytetty pakettiauto varustellaan asiakkaan tarpeita ja toiveita vastaavaksi. Nyt yrittäjät haluavat auton henkivän huolellisuutta.

Talouden piristyminen näkyy yritysten tilauskirjoissa ja maksukyvyssä. Hyötyautot ovat yrittäjien työkaluja, ja niihin myös satsataan.

‒ Yritykset vaihtavat kalustoaan uudempaan, mutta myös täydentävät kalustoansa uusilla ostoilla. Käytettyjen vaihtoautojen kauppa on käynyt vilkkaana, toteaa myyntipäällikkö Topi Vento Kamux Lahti Hyötyautoista.

‒ Keskikokoisilla, muutaman vuoden vanhoilla pakettiautoilla on selvästi kysyntää. Monille yrittäjille vähän ajettu ja muutaman vuoden vanha auto on taloudellisesti järkevä ostos. Autoissa on jo yleensä yrittäjän tarvitsemat perusvarusteet, kuten peräkoukku ja lisälämmitin, jatkaa Topi Vento.

Käytetyn hyötyauton voi varustella mielensä mukaan

Kamuxin myymäläpäällikkö Topi Vennon mukaan hyötyauton ostoa määrittää eniten oma käyttötarve, tietty merkki tulee vasta toissijaisena.

‒ Moni asiakas yllättyy siitä, että teemme käytettyyn autoon hänen tarpeidensa mukaiset muutokset ja hankimme toivotut lisävarusteet. Tämän palvelun mahdollistaa hyvä autovarustamoverkostomme.

‒ Käyttötarpeita on hyvin erilaisia, ja siksi on helpompi rakentaa asiakkaan toiveiden mukainen auto. Esimerkiksi siirrämme väliseiniä, lisäämme penkkejä, teemme eristyksiä, verhoilemme ja varustelemme auton ulkoa ja sisältä halutunlaiseksi ennen luovutusta, kertoo Topi Vento.

Hyötyautojen kohdalla vähäpäästöisyys on tärkeää niille yrittäjille, jotka tekevät kaupungeille ja kunnille urakoita. Tällöin auton on oltava Euro 6 -päästöluokituksen mukainen, joten se voi olla myös vaihdon syy.

Hyötyauto on käyntikortti ‒ nyt halutaan näyttää huolelliselta

‒ Hyötyauto on yrittäjälle työkalun lisäksi myös käyntikortti, joka antaa mielikuvan hänen toiminnastaan. Tämän huomaa toivotusta varustelutasosta, joka painottuu turvallisuuden ja käytännöllisyyden lisäksi huoliteltuun ulkonäköön. Turvallisuutta tuovat peruutuskamera ja lisävalot, mukavuutta taas matkapuhelimella ohjattu lisälämmitin ja ulkonäköä saadaan alumiinivanteilla ja näteillä teippauksilla, Vento mainitsee esimerkkeinä.

Kun yrittäjät vaihtavat autonsa uudempaan käytettyyn, vaihdossa tulee ehkä pienempi tai vanhempi pakettiauto.

‒ Myös näillä autoilla on kysyntää muun muassa pienemmille tai aloittaville yrittäjille. Toinen selkeä ostajaryhmä on yksityiset henkilöt, jotka hankkivat auton esim. harrasteisiin ja mökkeilyyn.

‒ Kamux palvelee asiakkaita kaikkialla Suomessa hyötyajoneuvotarpeissa. Myymälöitä on Lahdessa, Vantaalla ja Kuopiossa, mutta autoja toimitetaan eri puolelle Suomea. Tällöin auto käydään läpi ostajan kanssa etukäteen, siihen tehdään tarvittavat varustelumuutokset ja auto toimitetaan haluttuun myymälään tai asiakkaalle yritykseen paikan päälle, Kamux Suomi Oy:n maajohtaja Jussi Mäkinen kertoo.

Lisätietoja:
Jussi Mäkinen, maajohtaja, Kamux Suomi Oy, puh. 050 590 5860, jussi.makinen@kamux.fi
Topi Vento, myyntipäällikkö, Kamux Lahti Hyötyautot, puh 040 682 8110
kamux.fi/myymala/kamux-lahti-hyotyautot

Viimeisimmät