Myymälät auki nyt lauantaisin 10-16

2.7.2020

Saksalaiset merkit käytettyjen autojen TOP 10 -kärjessä

Käytettyihin autoihin erikoistuneen Kamux-ketjun liikkeiden viime vuoden myydyin automerkki oli Volkswagen, ja myydyin automalli taas C-sarjan Mercedes-Benz. Vaikka TOP 10 -listan kärkeä pitivät saksalaiset merkit, myyntitilastoista löytyivät myös muut suomalaisten luottomerkit. Uutena suosittu auto on myös käytettynä kysytty. ‒ Käytetyn auton kaupoilla liikkuvista ostajista moni haluaa tehdä järkihankinnan ja etsiä muutaman vuoden vanhan, vähän ajetun auton hyvillä varusteilla. Uuteen autoon verrattuna auton arvonalennus on jo tasoittunut, ja omassa käytössä arvon halutaan laskevan maltillisemmin seuraavaan autonvaihtoon saakka. Suosikkiautoissa luotetaan yhtä lailla laatuun kuin niiden arvon pitämiseen, toteaa Kamuxin Suomen maajohtaja Jussi Mäkinen.

Suosikkimerkit pitävät pintansa ‒ mallit vain vaihtelevat

Kamuxin myydyin automerkki oli edellisvuoden tapaan Volkswagen, joka edusti viime vuonna peräti 14 prosenttia kaikista ketjun myymistä autoista. Volkswagenin jälkeen suosituimpien merkkien kärkikaartiin kuuluivat Mercedes-Benz, BMW, Audi, Volvo ja Ford. Vaikka Kamuxin viime vuoden TOP 10 -listan kärkeä pitivät saksalaiset automerkit, muutkin suomalaisten arvostamat ja suosimat automerkit löytyivät listalta. Viime vuoden suosituimpien ensirekisteröityjen autojen listaan verrattuna vain hieman eri järjestyksessä. ‒ Kun puhutaan yksittäisistä automalleista, muuttuvat merkkien sijoitukset hieman. Viime vuoden myydyimpien mallien tilastoa johti C-sarjan Mercedes-Benz, toiseksi myydyin oli taas E-sarjan Mercedes-Benz ja kolmatta sijaa piti Audi A4. Näiden jälkeen myydyimpinä tulivat Volkswagenin Golf ja Passat, listaa Mäkinen. ‒ Suomalaisilla on tietyt luottoautomerkit vuodesta toiseen, joilla on kysyntää myös iän ja ajokilometrien karttuessa. Kärkipään sijoitukset voivat vaihdella hieman sen mukaan, millaisia malleja on tullut hiljattain markkinoille. Uutena suositulle automerkille on myös käytettynä kysyntää, ja moni odottaakin löytävänsä haluamansa auton vähän ajettuna, tiivistää Jussi Mäkinen.

Kamuxin myydyimmät automerkit 2017

1.Volkswagen 2. Mercedes-Benz 3. BMW 4. Audi 5. Volvo 6. Ford 7. Toyota 8. Skoda 9. Nissan 10. Opel

Kamuxin myydyimmät mallit 2017

1. Mercedes-Benz, C-sarja 2. Mercedes-Benz, E-sarja 3. Audi A4 4. Volkswagen Golf 5. Volkswagen Passat 6. Skoda Octavia 7. Volvo V70 8. Audi A6 9. Volkswagen Transporter 10. BMW 320 Lisätietoja: Jussi Mäkinen, maajohtaja, Kamux Suomi Oy, 050 590 5860

Viimeisimmät