Myymälät auki nyt lauantaisin 10-16

5.5.2020

Vahva merkkiuskollisuus heijastuu Kamux.fi:n huhtikuun klikatuimmissa automerkeissä

Mercedes-Benz nousi kärkeen sekä automerkeissä että -malleissa — ja yksittäisissä autoissakin toiseksi kamux.fi-verkkosivuilla huhtikuussa. Tulos ei hämmästytä sillä Suomalaiset autokaupoilla – tutkimuksen mukaan Mercedes-Benzin omistajista löytyy suurin ryhmä merkkiuskollisia, joille mikään muu auto ei kelpaisi.

Kamuxin teettämässä Suomalaiset autokaupoilla -tutkimuksessa 15 prosenttia nykyisistä Mercedes-Benzin omistajista kertoi olevansa merkkiuskollisia niin pitkälle, että mikään muu automerkki ei kelpaisi. Ei siis ihme, että merkki löytyy Kamux.fi-sivuston katsotuimpien kärjestä huhtikuussa. Tutkimuksen mukaan BMW:n omistajissa täysin vannoutuneita ja uskollisia autoilijoita oli 10 prosenttia. BMW oli myös Kamux.fi-sivuston toiseksi katsotuin automerkki huhtikuussa.

”Suomalaiset autokaupoilla -tutkimuksen mukaan arvostettu on adjektiivi, joka yhdistetään yleisimmin Mercedes-Benziin. 35 prosenttia suomalaisista liittää tämän määritteen Mercedes-Benziin. Kuinkas ollakaan, toisena samalla listalla on BMW yhdessä Audin kanssa. 12 prosenttia suomalaisista pitää BMW:tä arvostettuna autona. Audi löytyy huhtikuussa Kamuxin katsotuimmissa merkeissä sijalta viisi ja automalleissa Audi A4 sijalta kolme. Arvostettujen automerkkien kiilaaminen kärkeen kiinnostuksessa Kamuxin sivuilla on varsin johdonmukaista”, Kamuxin maajohtaja Tommi Iiskonmäki kertoo.

Kärkikolmikoon huhtikuun katsotuimmissa automerkeissä ylsi myös Volvo.

”Tutkimuksen mukaan 38 prosenttia suomalaisista pitää Volvoa turvallisena, jopa niin ylivoimaisesti, että kaula toiseksi turvallisuudessa arvostettuun Mercedes-Benziin oli melkoinen. Mercedes-Benziä turvallisena piti 12 prosenttia suomalaisista”, Iiskonmäki jatkaa.

Kamux.fi yksittäisten katsottujen autojen kärjessä kiinnostusta herätti iäkkäämpi, nostalginen Volvo 244, toisena tuli erikoisempi Mercedes-Benz S 350. Tämä tyylikäs valkoinen yksilö on tehokas ja varusteltu mersujen tuningiin erikoistuneen Lorinserin koripaketilla sekä muilla huippuvarusteilla. Kolmanneksi katsotuin yksittäinen auto oli Wilson Tool Motorhome-matkailuauto.

Sähköauto nousi kärkikymmenikköön, vähäpäästöisyys ajurina

Katsotuimpien yksittäisten autojen listalta nousi esiin myös sähköauto Tesla Model S. Tästä mallista löytyy monta herkkua nahkapenkeistä spotifyhyn. Suomalaiset autokaupoilla -tutkimuksen mukaan Tesla koetaan modernina ja vähäpäästöisenä autona.

”Tänä päivänä osalle kuluttajista auton päästöt ovat keskeinen valintoja ohjaava tekijä, ja se selittää Teslan kiinnostusta. Toki kyseessä on myös virtaviivainen auto”, Iiskonmäki summaa.

Kamux.fi:n huhtikuun katsotuimmat yksittäiset autot

1. Volvo 244

2. Mercedes-Benz S 350

3. Wilson Tool Motorhome

4. Volvo V70

5. BMW 130

6. Volvo S70

7. Audi A6

8. BMW 318 GT

9. BMW M550

10. Tesla Model S

Kamux.fi:n huhtikuun katsotuimmat automerkit

1. Mercedes-Benz

2. BMW

3. Volvo

4. Volkswagen

5. Audi

6. Toyota

7. Ford

8. Skoda

9. Opel

10. Nissan

Kamux.fi:n huhtikuun katsotuimmat automallit

1. Mercedes-Benz, E-sarja

2. Mercedes-Benz, C-sarja

3. Audi A4

4. Volkswagen Golf

5. Audi A6

6. Volkswagen Passat

7. Skoda Octavia

8. Volvo V70

9. BMW 520

10. Volvo V60

SUOMALAISET AUTOKAUPOILLA TUTKIMUS

Kuinka merkkiuskollinen koet olevasti nykyiselle automerkillesi?
Olen täysin merkkiuskollinen, mikään muu merkki ei kelpaisi minulle:

Mercedes-Benz 15 %

BMW 10 %

Toyota 8 %

Mikä automerkki sinulle tulee mieleen seuraavista adjektiiveista: arvostettu?


Mercedes-Benz 35 %
BMW 12 %
Audi 12 %


Suomalaiset autokaupoilla -kyselytutkimus tehtiin Bilendin hallinnoimassa M3 Panelissa 28.1.-2.2.2020 Kamuxin toimeksiannosta. Online-tutkimukseen M3 Paneelissa vastasi 1 000 ajokortinomistajaa, jotka ovat iältään 18‒70-vuotiaita. Otos on kansallisesti edustava sukupuolen, iän ja asuinalueen mukaan.Lisätietoja:

Tommi Iiskonmäki, maajohtaja, Kamux Suomi Oy, 040 5801 498

Viimeisimmät