Tunnetko jo Kamuxin?

Olemme suomalainen, Hämeenlinnassa vuonna 2003 perustettu nopeasti kasvava, pörssilistattu käytettyjen autojen kauppaan erikoistunut yritys. Ostamme ja myymme käytettyjä autoja Suomessa, Ruotsissa ja Saksassa, yhteensä 78 toimipisteessä. Vuonna 2022 myimme ennätykselliset 62 922 autoa ja liikevaihtomme nousi 968,7 miljoonaan euroon. Kamux-konserni työllistää yli 800 autokaupan ammattilaista ja työtyytyväisyytemme on tutkitusti korkealla tasolla. Rekrytoimme uusia kykyjä palvelukseemme tiiviiseen tahtiin. Oletko sinä meidän seuraava huipputekijä? Hae avoimia työpaikkojamme tai jätä avoin hakemus jo tänään!

Tapio_Mäkitalo_uratarina

Tapio Mäkitalo, aluepäällikkö

Olen Tapio Mäkitalo, ja aloitin Kamuxilla automyyjä kesätyöntekijänä automyynnissä kesällä 2014. Pääsin Kamuxille töihin normaalin hakuprosessin kautta ja tällä tiellä ollaan edelleen. Toimin nykyään koulutuspäällikkönä ja nykyisessä roolissani autan meidän myymälöitä arjen haasteissa ja järjestän ajankohtaisia koulutuksia koko porukalle. Ennen tätä nykyistä tehtävää olen toiminut ensin kesätyöntekijänä, automyyjänä ja sen jälkeen kahdessa eri kokoisessa myymälässä myymäläpäällikkönä. Normaaliin työpäivääni kuuluu eri rooleissa toimivien Kamuxlaisten auttamista ympäri Suomea. Lisäksi yhdessä Järvenpään Mikan kanssa suunnittelemme ja pidämme koulutuksia aina mahdollisuuksien mukaan. Ylivoimaisesti parasta työssäni on tutustuminen uusiin sekä vanhoihin Kamuxilaisiin. Voi kuulostaa kliseiseltä, mutta opin itse jokaiselta myyjältä jotain uutta, välillä enemmän ja välillä vähemmän kuin itse opetan, mutta aina jää itsellenikin jotain uutta käteen! Mielestäni koko Kamux perustuu todella hyvään yhteishenkeen ja meininkiin. Esimerkiksi Rovaniemellä oli niin hyvä yhteinen tekemisen meininki, että ehdotin jo puolisolle muuttamista Lappiin. Asumme kuitenkin vielä Varsinais-Suomessa. Paras tapa hoitaa yhteishenkeä on olla aina itse se paras kaveri kaikille. Mitä enemmän auttaa kaveria, niin sitä enemmän saa apua aina myös takaisin. Kamuxia suosittelen kaikille siksi, että meillä ei syrjitä ketään ja täällä on hyvät mahdollisuudet pärjätä - jos tekemisen meininki löytyy omasta luonteesta. Kamuxilla yhteishenki on huipussaan: Kauppa luo fiilistä ja fiilis luo kauppaa!

Sonja riekki uratarina

Sonja Riekki, markkinointikoordinaattori

Olen Sonja Riekki ja työskentelen Kamuxilla markkinointikoordinaattorina. Olen ollut autoalalla vuodesta 2015 alkaen. Päädyin alalle isoveljeni kautta ensin kesätöihin, ja sen jälkeen olen edennyt hallinnon ja markkinoinnin tehtävissä. Kamuxille siirryin vuonna 2020. Aloitin Kamuxilla hallinnon puolella, josta siirryin markkinointitiimiin. Markkinointi on suurin intohimoni, joten oli aivan loistavaa, että pääsin unelmatyöhöni talon sisällä. Työ markkinoinnissa on hektistä. Meillä on pieni kolmen hengen tiimi ja hoidamme yhdessä koko Suomen markkinoinnin. Teemme myös tiiviisti yhteistyötä Ruotsin ja Saksan kanssa. Pääasiallisina työtehtävinä minulla on mm. vastata mainonnasta sosiaalisessa mediassa sekä koordinoida sisällön tuotantoa, myymälämarkkinointia, markkinointitapahtumia ja kampanjoita. Optimoin myös maksetun mainonnan. Lisäksi osallistun aktiivisesti edellä mainittujen aihealueiden kehittämistyöhön. Olen myös yhteydessä eri sidosryhmiimme ja koordinoin eri markkinointimateriaalien tilauksia. Parasta työssäni on se, että saan käyttää luovuutta, kehittää itseäni ja olla tekemisissä eri ihmisten kanssa. Markkinoinnissa saa olla yhteydessä eri sidosryhmien ja oman henkilöstön kanssa, myös Ruotsin ja Saksan tiimien kanssa. Olen työskennellyt Kamuxilla eri tiimeissä ja minusta on kiva, että yhteishenki on silti aina yhtä hyvä osastosta riippumatta. Hyvää yhteishenkeä ylläpidetään tsemppaamalla ja auttamalla toisiamme. Aina voi luottaa, että työkavereilta saa apua, oli asia mikä tahansa. Kamux on kasvava kansainvälinen yritys. Työ täällä on hektistä, mutta Kamux pitää myös huolta henkilöstön osaamisesta ja antaa hyvät etenemismahdollisuudet. Tänne voi hakea matalalla kynnyksellä, kaikkea ei tarvitse osata valmiiksi. Kamux on valmis kouluttamaan ja mikäli kansainvälinen ura kiinnostaa, sekin on täällä mahdollista.

Tommi Kirjavainen uratarina

Tommi Kirjavainen, aluepäällikkö

Olen Tommi Kirjavainen, lähtöisin Hauholta. Urani Kamuxilla alkoi merkonomiopiskeluihin liittyvällä TET-harjoittelulla. Halu autoalalle oli kova, ja erinäisten sattumusten kautta pääsin Juha Kalliokosken puheille ja sain Kamuxilta TET-harjoittelupaikan. TET-harjoittelun jälkeen sain Kamuxilta kesätyöpaikan ja armeijavuoden jälkeen palasin Kamuxille kesätöihin. Hoidin kesätyöt sillä asenteella, että haluan vakituiseksi myyjäksi. Toisen kesän jälkeen lähdinkin sitten myyjäksi PK-seudulle työn ja tyttöystävän perässä. Työskentelin automyyjänä PK-seudulla reilut 6 vuotta, jonka jälkeen etenin myyntipäälliköksi Malmin liikkeeseen Helsingissä. Malmilla työskentelin noin 3 vuotta, jonka jälkeen sain mahdollisuuden edetä myyntipäälliköksi Vantaalle isompaan liikkeeseen myyntipäälliköksi. Työskentelin Vantaa Airportissa myyntipäällikkönä 3,5 vuotta ja maaliskuussa 2022 siirryin aluepäällikön työtehtäviin. Työpäiväni ovat todella erilaisia, mikä sopii minulle hyvin. Pyrin siihen, että pidän kaksi päivää viikosta toimistopäivinä, ja näinä päivinä pyrin parhaani mukaan tukemaan oman alueeni pisteitä ja myyntipäälliköitä, sekä hoitamaan hallinnollisia asioita. Kolme päivää viikosta menee kiertäessä pisteitä, joissa koulutan ja autan myyntipäällikköitä/myyvää henkilöstöä arjen askareissa. Parasta työssäni on se, ettei yksikään päivä ole samanlainen. Koen, että pystyn tukemaan ja kouluttamaan tuoreita myyntipäälliköitä ja myyvää henkilöstöä pitkän kokemukseni tuomilla tiedoilla ja taidoilla. Olen viihtynyt Kamuxilla pitkään siksi, että täällä on mielestäni iloinen tekemisen meininki, jota pyrin parhaani mukaan pitämään yllä. Iloinen tekemisen meininki tulee päivittäisistä onnistumisista ja tietenkin on mukavaa, kun kauppa käy! Voin suositella Kamuxia työantajana jokaiselle, joka haluaa toimia myynnin parissa. Tärkeintä on, että asenne työntekoa kohtaan on kunnossa, kaiken muun voi oppia. Itselleni on ollut tärkeintä se, että kun joku asia sovitaan, siitä pidetään kiinni.

kari pietarila uratarina aluepaallikko

Kari Pietarila, myynnin valmentaja

Olen Kari Pietarila, myynnin valmentaja. Ennen nykyistä positiotani ehdin työskennellä Kamuxilla ostojohtajana, aluepäällikkönä, myyntipäällikkönä ja automyyjänä. Tätä ennen minulla oli oma yritys, joka teki autopesuja Kamuxille. Seurasin aliurakoitsijana Kamuxin toimintaa ja pidin erityisesti Kamuxin hyvästä yhteishengestä sekä siitä, kuinka onnistumisista palkitaan. Päätin myydä yritykseni ja hakea mukaan Kamuxin tiimiin. Aloitin Kamuxilla automyyjänä huhtikuussa 2016 Raahen myymälässä. Puolen vuoden kuluttua avautui mahdollisuus ryhtyä myymälän myyntipäälliköksi, joten tartuin tilaisuuteen ja sain paikan. Siirryin Oulun Limingantullin myymälän myyntipäälliköksi tammikuussa 2019, jonka jälkeen aloitin aluepäällikön tehtävät tammikuussa 2020. Työpäiväni ovat vaihtelevia. Toimistopäivinä hoidan sähköposteja, olen puhelintukena myymälöille, seuraan tavoitteita ja olen yhteydessä alueryhmäkokoonpanoon. Toisina päivinä kiertelen vastuualueeni myymälöitä. Käymme myyntipäällikön kanssa laajasti läpi myymälän tavoitteita ja haasteita. Töitä on paljon ja vaativuustaso on korkealla, joka on minusta hyvä asia, koska pidän haasteista. Kamux on loistava työpaikka hyvän yhteishengen, tukiverkoston ja ennen kaikkea urakehityksen vuoksi. Kamux on kouluttanut minut myyntityöhön, kasvattanut ihmisenä ja antanut mahdollisuuden kehittyä uran saralla. Kamux pitää huolta henkilökuntansa hyvinvoinnista esimerkiksi järjestämällä jääkiekkotapahtumia, joka on minusta mahtava asia oman jääkiekkoharrastuksen ja yleisen jaksamisen kannalta!

essi suomalainen

Essi Suomalainen, HR koordinaattori - Hämeenlinna

Olen Essi Suomalainen Hämeenlinnasta. Päädyin Kamuxille noin seitsemän vuotta sitten opiskelujen kautta työharjoittelun merkeissä. Työharjoittelun kautta sain osa-aikaisen työn ja myöhemmin työsuhde muuttui vakituiseksi. Työskentelin 3 vuotta Kamuxilla autosihteerinä rekisteröinnissä, jonka jälkeen toimin muutaman vuoden johdon assistenttina ja tällä hetkellä urapolkuni vei minut HR:n puolelle. Työskentelen Hämeenlinnan toimipisteessä. Kun Kamuxilla haettiin johdon assistenttia, kiinnostuin mahdollisuudesta kehittyä kivassa talossa uudenlaisissa tehtävissä. Hain paikkaa – ja sain sen. Johdon assistenttina työni on hyvin monipuolista, eivätkä päivät ole koskaan samanlaisia. Tässä tehtävässä saan aivan uudenlaisen näkökulman yritykseen ja sen eri toimintoihin. Myöhemmin urapolkuni haarautui enemmän henkilöstöhallinnon puolelle, jonka parissa työskentelin myös johdon assistentin tehtävässäni. On aivan loistavaa, että yrityksessä on avautunut mahdollisuuksia uusiin haasteisiin ja tukea edetä omalla urapolullaan. Meillä Kamuxilla on loistava ja rento yhteishenki. Kaikki tsemppaavat sekä auttavat toisiaan ja työt sujuvat mutkattomasti. Hyvää yhteishenkeä ylläpidetään muun muassa kokoontumalla päivittäin yhteiselle lounastauolle.

Jani heljoranta-1

Jani Heljoranta, ostaja - Kamux Tornio

Hain Kamuxille töihin kaverin suosituksesta noin kymmenen vuotta sitten. Minulla oli jo ennestään kokemusta myyntityöstä, joten ihan nollasta ei tarvinnut lähteä liikkeelle. Aloitin automyyjänä Hämeenlinnassa ja työskentelin siellä ensin seitsemän vuotta. Nyt olen ollut Hyvinkäällä myyntipäällikkönä kolme vuotta. Tavallista työpäivääni voisin kuvailla työntäyteiseksi. Tehtäviini kuuluu autojen hinnoittelua, autojen ostamista ja tietysti myös autojen myyntiä asiakkaille. Myyntipäällikkönä myös ohjaan ja tsemppaan omaa myyntitiimiäni. Työ on haasteellista, mutta haasteet motivoivat. Lisäksi nautin siitä, että saan olla työssäni erilaisten ihmisten kanssa tekemisissä. Myös mukavat työkaverit takaavat sen, että töihin on aina kiva tulla. Meillä on Hyvinkäällä todella hyvä yhteishenki ja töissä on hauskaa. Parasta tässä työssä ovat kuitenkin tyytyväiset asiakkaat. On aina mukava huomata, että hommat ovat menneet nappiin ja yhteistyö asiakkaan kanssa jatkuu myös tulevaisuudessa. Autokaupan ammattilaiselta vaaditaan ennen kaikkea aktiivista otetta työntekoon ja hyviä vuorovaikutustaitoja. Paineensietokyvystä ja tuloshakuisuudestakaan ei ole ainakaan haittaa. Voin suositella Kamuxia työpaikkana etenkin työkavereiden ja hyvän yhteishengen takia. Lisäksi plussaa ovat säännöllisesti järjestettävät koulutuksen myynnin ja johtamisen osalta. Myös kyky vaikuttaa oman palkkapussin kokoon on suuri etu.

Konala Toni Ma kela rekryhaastattelu

Toni Mäkelä, Myymälävastaava - Helsinki Konala

Olen Toni Mäkelä, automyyjä Helsingin Konalan Kamuxilla. Olen ollut automyynnistä kiinnostunut jo yläkoulusta saakka. Innostus lähti siitä, että olen aina tykännyt autoista ja lisäksi olen luonteeltani sosiaalinen. Siksi päädyinkin hakemaan Kamuxille töihin kaksi ja puoli vuotta sitten. Kamux on mielestäni hyvä työnantaja siksi, että täällä keskitytään oleelliseen. Tavoitteiden saavuttamisesta palkitaan, ja jos jokin asia ei toimi, siitä puhutaan avoimesti ja asia korjataan. Tavallinen aamu lähtee käyntiin työporukan yhteisillä aamukahveilla. Se on mielestäni hyvä tapa laittaa päivä käyntiin. Kahvin jälkeen lähdemme palvelemaan asiakkaita. Myymälään tulevien asiakkaiden palvelemisen lisäksi vastaamme yhteydenottopyyntöihin ja etsimme myös itse aktiivisesti uusia asiakkaita. Parasta työssäni ovat tietenkin tyytyväiset asiakkaat. Myös työkavereilla on iso merkitys siihen, että töihin on aina kiva tulla. Vietämme myös vapaa-ajalla aikaa yhdessä. Arvostan paljon myös vapautta, joka meillä on päätöksenteossa. Mielestäni meillä Konalassa on onnistuttu todella hyvin yhteishengen rakentamisessa. Tärkeintä on, että autamme toisiamme silloin, kun toinen apua tarvitsee. Kun tällainen kierre saadaan päälle, kaikilla on töissä hyvä fiilis.
Tutustu työnhakijoita koskevaan tietosuojaselosteeseemme (englanniksi) oheisen linkin kautta.