Käytetyt hybridiautot

Kamuxilta löydät kattavan valikoiman erilaisia käytettyjä hybridiautoja useilta eri valmistajilta. Tutustu tarjontaan ja löydä omasi!

Tällä sivulla on sivukohtaisia hakukriteerejä. Hae kaikkia autoja.

Autot, joissa on kuvia, näytetään ensin, sitten autot lajitellaan uusimmat ensin.

Tietoa hybrideistä

Suurin osa hybrideistä on bensiini-sähkö-hybridejä tai diesel-sähkö-hybridejä, mutta myös kaasu-bensiini-hybridit eli kaasuautot lasketaan hybridiajoneuvoiksi. Kamuxilta löydät kaikkia eri hybridityyppejä!


Täyshybridit

Täyshybridissä (FHEV - Full Hybrid Electric Vehicle) sähkömoottori kykenee liikuttamaan autoa itsenäisesti. Täyshybridit ovat useimmiten ladattavia hybridejä eli ns. pistokehybridejä (PHEV - Plug In Hybrid Electric Vehicle), kuten Mitsubishi Outlander PHEV, joita on mahdollista ladata verkkovirrasta.


Osassa täyssähköautoista (BEV - Battery Electric Vehicle) on myös pieni polttomoottori auttamassa matkanteossa, jos sähkö uhkaa loppua kesken. Tällaiset sähköautot, kuten BMW i3 REX määritellään itse asiassa Suomessa sähköauton sijaan lataushybrideiksi, pistokehybrideiksi tai tarkemmin ladattaviksi bensiini-sähkö-hybrideiksi.


Itselataavat hybridit

Perinteiset itselataavat hybridiautot (HEV - Hybrid Electric Vehicle), joita ei ole mahdollista ladata verkkovirrasta. Nämä ei-ladattavat hybridit ovat usein niin sanottuja kevythybridejä (MHEV - Mild Hybrid Electric Vehicle), joissa sähkömoottori on vain avustavassa roolissa polttomoottorin ollessa päävastuussa auton liikuttamisesta. Itselataaminen tarkoittaa jarrutusenergian talteenottoa.


Plug-in hybridit

Plug-in hybridi (PHEV - Plug In Hybrid Electric Vehicle) on hybridiauto, jossa on sekä polttomoottori että sähkömoottori. Auton akku voidaan ladata suoraan sähköverkosta, jolloin autoa voi ajaa pelkällä sähköllä tietyn matkan. Akun tyhjentyessä polttomoottori käynnistyy automaattisesti ja tarjoaa lisätehoa. Plug-in hybridit tarjoavat hyvän yhdistelmän suorituskykyä ja tehokkuutta, ja ne ovat ympäristöystävällisempiä kuin täysin bensalla tai muulla polttoaineella toimivat autot, sillä ne käyttävät sähköä osittain tai kokonaan polttoaineen sijaan.


Plug-in hybridi on hyvä vaihtoehto esimerkiksi silloin, jos ajat paljon lyhyitä matkoja, jotka voi tehdä pelkällä sähköllä, mutta tarvitset myös polttomoottorin pidempiä matkoja varten. Plug-in hybridit vaativat säännöllistä latausta, joten ne sopivat parhaiten sellaisille autoilijoille, joilla on helposti sähköpistoke saatavilla latausta varten.


Hybridin valitseminen

On hyvä muistaa, ettei hybridiajoneuvon valinnassa ole oikeaa tai väärää vaihtoehtoa, kuten ei auton valinnassa yleensäkään. Kysy itseltäsi mitkä asiat autossa ovat juuri sinulle tärkeitä ja tee valinta sen perusteella. Yleensä sopiva auto löytyy helpoiten kokeilemalla. Katso valikoimastamme sinua kiinnostava ajoneuvo ja varaa koeajo!


Suosituimmat hybridit

Suositus hybridimallit löydät esimerkiksi seuraavilta valmistajilta:


Kamuxin kautta saat nyt myös Walle-laturit hybrideille. Kysy lisää myyjiltämme!