Nelivedot


Kamuxilta löydät edulliset käytetyt nelivedot. Nelivedolla varustetussa autossa kaikki neljä pyörää ovat vetäviä pyöriä. Nelivetoautolla on helpompi lähteä liikkeelle talvikelillä ja "nelikolla" pärjää vaativammissakin olosuhteissa.

Tällä sivulla on sivukohtaisia hakukriteerejä. Hae kaikkia autoja.

Autot, joissa on kuvia, näytetään ensin, sitten autot lajitellaan uusimmat ensin.

Käytetyt nelivedot

Neliveto, joka tunnetaan myös nimellä 4WD (Four-Wheel Drive) tai AWD (All-Wheel Drive), on ajoneuvo, jossa kaikki neljä pyörää ovat voimanlähteenä. Tämä järjestelmä tarjoaa paremman pidon ja hallittavuuden vaikeissa ajo-olosuhteissa, kuten liukkailla tai epätasaisilla teillä, ja se on yleensä suosittu vaihtoehto autoilijoille, jotka tarvitsevat lisää vetotehoa ja luotettavuutta.


Tässä muutamia keskeisiä asioita nelivedosta:

 1. 1.

  Toimintaperiaate: Nelivetojärjestelmä jakaa voiman moottorilta kaikkiin neljään pyörään tasaisesti tai vaihtelevassa suhteessa tarpeen mukaan. Tämä mahdollistaa paremman pidon ja vetokyvyn, mikä parantaa ajoneuvon hallittavuutta ja suorituskykyä haastavissa olosuhteissa.

 2. 2.

  Tyypit: On olemassa useita erilaisia nelivetojärjestelmiä, kuten pysyvä neliveto (symmetrical AWD), joka jakaa voiman tasaisesti etu- ja takapyörien välillä, ja tilapäinen neliveto (part-time 4WD), joka voidaan aktivoida tarpeen mukaan ja käyttää erityisesti haastavissa olosuhteissa, kuten maastossa tai lumella.

 3. 3.

  Ajo-olosuhteet: Neliveto tarjoaa paremman pidon ja vetokyvyn liukkailla ja epätasaisilla teillä, kuten lumessa, mudassa ja hiekassa, sekä parantaa auton hallittavuutta ja vakautta märillä tai liukkailla pinnoilla.

 4. 4.

  Käyttökohteet: Nelivetoinen auto sopii erityisen hyvin maasto- ja maantiekäyttöön, ja se on suosittu valinta maaseudulla tai alueilla, joilla on usein haastavia sääolosuhteita. Se on myös suosittu vaihtoehto mönkijöissä ja maastoautoissa.

 5. 5.

  Ympäristövaikutukset: Vaikka neliveto voi tarjota paremman pidon ja hallittavuuden vaikeissa olosuhteissa, se voi myös lisätä polttoaineenkulutusta ja päästöjä verrattuna kahdenvetoon (2WD). Tämä johtuu siitä, että neliveto lisää auton painoa ja vastusta, mikä vaikuttaa ajoneuvon tehokkuuteen.


Neliveto tarjoaa paremman pidon ja vetokyvyn haastavissa ajo-olosuhteissa ja on suosittu vaihtoehto autoilijoille, jotka tarvitsevat lisää luotettavuutta ja hallittavuutta maasto- tai haastavissa tieolosuhteissa. Se voi kuitenkin lisätä polttoaineenkulutusta ja päästöjä, ja sen tarpeellisuus riippuu suuresti yksilöllisistä ajo-olosuhteista ja käyttötarkoituksesta.