Kamuxilta löydät laajan valikoiman käytettyjä diesel-autoja. Dieselautot sopivat varsinkin pitkää matka-ajoa ajaville. Turbodieselit tarjoavat vahvaa vääntöä sitä tarvitseville. Nykyaikaiset dieselmoottorit myös kuluttavat yleensä vähemmän polttoainetta kuin bensiinimoottorit.

Tällä sivulla on sivukohtaisia hakukriteerejä. Hae kaikkia autoja.

Autot, joissa on kuvia, näytetään ensin, sitten autot lajitellaan uusimmat ensin.

Käytetyt diesel-autot

Dieselautot käyttävät dieselöljyä polttoaineenaan. Ne tarjoavat hyvää vääntömomenttia ja polttoainetehokkuutta, erityisesti maanteillä. Dieselöljy on yleisesti saatavilla, mutta niiden päästöt ovat aiheuttaneet huolta ympäristövaikutuksista. Uudet dieselmoottorit ovat varustettu tekniikoilla, jotka vähentävät päästöjä.


Tässä muutamia keskeisiä piirteitä dieselautoista:

 1. 1.

  Tehokkuus ja vääntömomentti: Dieselmoottorit tunnetaan korkeasta vääntömomentistaan, mikä tarkoittaa, että ne tarjoavat voimakkaan kiihtyvyyden ja hyvän vetokyvyn. Ne ovat yleensä tehokkaampia ja polttoainetehokkaampia kuin bensiinimoottorit, mikä voi johtaa alhaisempiin käyttökustannuksiin pitkillä matkoilla.

 2. 2.

  Polttoaineen saatavuus: Dieselöljy on laajalti saatavilla useimmilla markkinoilla ympäri maailmaa, mikä tekee dieselautoista houkuttelevan vaihtoehdon autoilijoille, jotka haluavat varmistaa polttoaineen saatavuuden erityisesti maaseutualueilla tai reissatessaan kaukana kaupungeista.

 3. 3.

  Suorituskyky: Dieselautot voivat tarjota hyvän suorituskyvyn ja pitkän toimintamatkan yhdellä tankillisella polttoainetta. Ne sopivat erityisen hyvin pitkille matkoille ja maanteille, koska ne ovat tehokkaita ja tarjoavat hyvän polttoainetalouden moottoritiellä ajamiseen.

 4. 4.

  Ympäristövaikutukset: Vaikka dieselmoottorit ovat polttoainetehokkaita, niiden päästöt voivat olla korkeammat kuin bensiinimoottoreilla, erityisesti typen oksidien (NOx) ja hiukkaspäästöjen osalta. Tämä on johtanut huoleen ilmanlaadusta ja terveysvaikutuksista, mikä on lisännyt painetta dieselautojen ympäristöystävällisempien vaihtoehtojen kehittämiseen.

 5. 5.

  Teknologinen kehitys: Uudet dieselmoottorit ovat nykyään varustettu monilla päästöjen vähentämiseen tarkoitetuilla tekniikoilla, kuten AdBlue-järjestelmällä, hiukkassuodattimilla ja SCR-katalysaattoreilla, jotka auttavat vähentämään niiden ympäristövaikutuksia ja täyttämään tiukentuvia päästönormeja.


Yhteenvetona voidaan todeta, että dieselautot tarjoavat useita etuja, kuten tehokkuutta, vääntömomenttia ja polttoaineen saatavuutta, mikä tekee niistä houkuttelevan vaihtoehdon autoilijoille, jotka tarvitsevat hyvää suorituskykyä ja pitkää toimintamatkaa. Kuitenkin niiden ympäristövaikutukset ja päästöt ovat aiheuttaneet huolta, mikä on lisännyt painetta kehittää ympäristöystävällisempiä vaihtoehtoja.