18.6.2021

Auto Saksasta – millainen auto kannattaa?

Suurin osa autonvaihtajista lähtee etsimään autoa joko oman kaupungin autoliikkeestä tai netistä. Moni suomalainen tähyilee kuitenkin rohkeasti myös kotimaata kauemmaksi. Moni tuokin auton itse tai autoliikkeen avustuksella esimerkiksi Saksasta. Kamux auttaa sinua hankkimaan auton Saksasta avaimet käteen -periaatteella.

Syitä auton tuonnille Saksasta on monia. Perinteisesti Saksaan on lähdetty säästöjen toivossa. Autojen hinnat Saksassa saattavat olla tuhansia euroja halvempia kuin Suomessa. Usein Suomen autoveron jälkeenkin säästöt ovat huomattavia.

Totuus on kuitenkin se, että kaikista autoista ei synny. Perusmallisissa, muutaman vuoden vanhoissa autoissa säästöt jäävät usein autoveron jälkeen muutamiin satasiin tai noin tuhanteen euroon. Jos auton hakee itse, ylittävät matkakustannukset nopeasti syntyvät säästöt. Ihan kaikkia autoja ei siis välttämättä kannata lähteä hakemaan kotimaan ulkopuolelta.

Millainen auto Saksasta sitten kannattaa tuoda? 


Arvoauto


Usein suurimman hintaedun Suomeen verrattuna saa melko uusissa, alle 2-vuotiaissa ja hyvinvarustelluissa autoissa. Usein säästöä syntyy eniten niin sanotuilla premium-merkeillä. Saksasta kannattaakin ostaa esimerkiksi BMW, Audi tai Mercedes-Benz. Kannattaa kuitenkin huomata, että suuret päästöt vaikuttavat verotukseen. Suuripäästöiset katumaasturit eivät välttämättä tulekaan paljon halvemmiksi kuin Suomessa. Sen sijaan harvinaiset ja huippukalliit urheiluautot kannattaa yleensä ostaa Saksasta, sillä autojen hinta on Saksassa jopa kymmeniä tuhansia euroja halvempi kuin Suomessa.


Harvinaisuus


Jos haussa on jokin tietty merkki tai malli, jota ei Suomen markkinoilla ole tarjolla, kannattaa ehdottomasti tarkistaa myös Saksan markkinat ja varsinkin Kamux Saksan tarjonta


Huippuvarustelu


Suomessa käytetyt autot ovat usein perusmalleja, joissa ei välttämättä ole kaikkia lisävarusteita. Jos siis etsit autoa kaikilla herkuilla, on Saksa oikea osoite. Saksassa autojen hinnat ovat usein Suomea edullisempia, joten lisävarusteisiin käytetään yleisesti enemmän rahaa kuin Suomessa. Jos siis haluat autosi kaikilla herkuilla, on tuontiauto hyvä vaihtoehto.


Pienet päästöt


Auton päästöt vaikuttavat myös Suomessa maksettavaksi lankeavaan autoveroon. Siksi suuripäästöisten autojen tuonti Saksasta Suomeen ei ole useinkaan kannattavaa. Premium-autojen hybridiversiot sen sijaan ovat usein tuotuina halvempia kuin Suomesta ostettuina.

Jos olet päättänyt hakea auton Saksasta, voit joko hoitaa autokaupat itsenäisesti tai autoliikkeen kautta. Itsenäiseen autonhakuun löydät netistä useita hyviä ohjeita. Muistathan, että myös me Kamuxilla autamme mielellämme auton tuonnissa. Esimerkiksi kaikki Saksan liikkeissämme myynnissä olevat autot ovat ostettavissa myös Suomen Kamux-liikkeissä. Lisää pääset lukemaan Auto Saksasta-sivultamme.


Viimeisimmät