18.6.2021

Auton voi tuoda myös Ruotsista

Kaikki on aina paremmin länsinaapurissa. Taloudellinen tilanne on hyvä, jääkiekossa pärjätään tuurilla eikä taidolla, monarkia on parempi kuin demokratia ja kaikki ajavat uusilla autoilla. Tämä ei välttämättä pidä paikkaansa, mutta ainakin autokanta on Ruotsissa uudempi kuin Suomessa. Siksi yhä useampi suomalainen suuntaa autokaupoille Ruotsiin ja tuliaisena on auto Ruotsista.

Viimeisimpien tilastojen mukaan suomalaiset ostavat autoja enemmän Ruotsista kuin Saksasta. Syynä voi tietysti olla lyhyempi matka, mutta onko se ainoa syy?


Valikoima on laajempi kuin Suomessa

Koska Ruotsi on Suomea suurempi maa, on autotarjontakin luonnollisesti isompi naapurissa kuin täällä kotimaassa. Ruotsissa myös uusien autojen myynti on viime vuosina kasvanut, joten käytettyjä autoja vapautuu markkinoille entistä enemmän. Siksi Ruotsista se oma unelma-auto saattaa löytyä helpommin kuin Suomesta.

Jos siis etsinnässä on jokin tietty auto, jota Suomesta ei meinaa löytyä, kannattaa Saksan markkinoiden lisäksi tähyillä myös Ruotsiin. Joskin Saksan valikoimat etenkin erikoisautojen osalta päihittävät edelleen Ruotsin.


Autokanta on uudempi

Suomen autokanta kuuluu Euroopan vanhimpiin. Länsinaapurissa puolestaan ajetaan yleisesti ottaen uudemmilla autoilla. Siksi esimerkiksi vähän ajettua premium-autoa kannattaa etsiskellä myös Ruotsista. Suomalaiset ostavat Ruotsista etenkin vähän ajettuja Volvoja ja Bemareita. Suosittuja merkkejä ovat myös Audit, Mersut ja Volkswagenit.

Ruotsista tuodaan Suomeen melko paljon myös vähän käytettyjä kaasuautoja.


Valuuttakurssiero voi olla suotuisa

Kun autot on hinnoiteltu Ruotsin kruunuissa, voi euroja taskustaan löytävälle tarjoutua hyviä oston paikkoja. Tätäkin kirjoitettaessa vuonna 2021 saa yhdellä eurolla noin 10 kruunua. Esimerkiksi 200 000 kruunua autosta on yhtä kuin 20 000 euroa. Valuuttakurssien heilahtelut saattavat vaikuttaa vuodessa jopa kymmeniä prosentteja hintoihin, kun kauppaa tehdään eri valuutoissa. Jos eurolla saisikin huomenna enää 8 kruunua, saisit 20 000 eurolla enää vain 160 000 kruunun hintaisen auton. Autoa Saksasta euroilla ostettaessa valuuttakursseilla ei ole vastaavaa vaikutusta.


Talvivarustelu kunnossa

Saksasta ostetuissa autoissa ongelmana on usein niiden soveltumattomuus Suomen talveen. Auton lämmitin saattaa olla liian tehoton talvipakkasilla. Lohkolämmitin tai webasto on varusteena harvinainen, vaikka muuten varustelutaso olisikin huippuluokkaa. Kunnollisista talvirenkaista harvoin voi edes haaveilla, kun ostetaan autoa Saksasta.

Ruotsissa nämä asiat ovat kuitenkin toisin. Lämmitin on sopiva Pohjoismaisiin olosuhteisiin, lohkolämmitin ja webasto ovat yleisiä lisävarusteita ja auton mukana tulevat kitka- tai nastarenkaat sopivat talviajoon myös Suomessa.

Jos tarkoituksenasi on ostaa auto ulkomailta, kannattaa Saksan lisäksi tähyillä myös Ruotsiin. Jos haluat tehdä asiat itsellesi helpoksi, kannattaa muistaa, että me Kamuxilla autamme mielellämme sinua löytämään juuri omiin tarpeisiisi sopivan auton. Voit ostaa minkä tahansa meillä Ruotsissa myynnissä olevan auton myös mistä tahansa Suomen Kamux-liikkeestä. Lisää Ruotsissa myynnissä olevista autoistamme pääset lukemaan täältä.

Viimeisimmät