8.6.2020

Autosta kesälomarahat — autokauppiaan vinkit auton myymiseen

Luotettavat, arvostetut automerkit tietenkin saa helposti myytyä autoliikkeelle, varsinkin kun huollot on tehty ajallaan, auton kunto on hyvä ja auton yleisvaikutelma siisti. Myymme kuitenkin kaikkia merkkejä ja malleja eli ostamme myös autoja laajalla skaalalla. Varusteilla saa helposti lisää kiinnostusta, esimerkiksi polttoainekäyttöinen lisälämmitin vaikuttaa ostokiinnostukseen eikä sovi unohtaa suomalaisten suosikkilisävarustetta eli vetokoukkua, Kamuxin ostaja kertoo.


Värillä on väliä, sillä valkoinen ja musta kiinnostavat suomalaisia autoilijoita selvästi enemmän kuin sähäkkä punainen.


"Metalli- ja helmiäisvärit ovat haviteltuja erikoisuuksia, joilla on positiivinen vaikutus autosta saatavaan hintaan, Mölläri vinkkaa. Meiltä kysytään myös paljon erilaisia hyötyautoja, kuten pakettiautoja, joten niitä ostamme mielellämme", hän jatkaa.


Suomalaisen budjetti käytetyn auton hankinnassa


Kamuxin ostaja mainitsee kysytyimmäksi hintaluokaksi 10 000―20 000 euron autot, joten ne ovat autoilijan myös helpoin muuttaa euroiksi. Tätä tukee Kamuxin teettämä Suomalaiset autokaupoilla -tutkimus, jonka mukaan 82 prosenttia suomalaisista kertoo maksimibudjetin autoa ostettaessa olevan hintaluokassa 0―24 000 euroa silloin, kun kaupassa on mukana oma vaihtoauto.


Ympäristötietoisuus ja taloudellisuus arvossaan


Ympäristötietoisuus näkyy esimerkiksi kiinnostuksena hybridiautoja kohtaan. Auton taloudellisuus on tärkeä tekijä monelle eli alhaiset käyttökustannukset. Jos siis on vähällä käytöllä oleva hybridi tai hyvin taloudellinen menopeli kotipihalla, niin se on helppo muuttaa rahaksi. Ei muuta kuin rohkeasti tarjoamaan. Kamuxille myyminen on helppo ja nopea tapa muuttaa auto rahaksi. Tarjoaminen tapahtuu kätevästi sähköisesti verkon kautta, soittamalla lähimpään liikkeeseen tai käymällä paikan päällä. Emme vain myy autoja vaan ostamme vuosittain valtavan määrän autoja suoraan yksityishenkilöiltä, Kamuxin Suomen maajohtaja kertoo.


Pienet näppärät kaupunkiautot löytävät helposti ostajan, kuten vaikkapa Toyota Yaris. Toisaalta myös automaattivaihteiset nelivedot löytävät aina ostajansa.


Milloin on hyvä aika myydä auto?


"Oman kokemukseni pohjalta sanoisin, että näin kesää vasten on erinomainen aika myydä auto, jos sellaisia ajatuksia on mielessä", hän vinkkaa.Näillä vinkeillä auto rahaksi:

  • Ajallaan tehdyt säännölliset huollot

  • Siisti, hyvä kunto

  • Hyvä varustelutaso tai yksittäinen kysytty lisävaruste

  • Hintaluokka: 10 000―20 000

  • Hajuton auto, ei tupakointia tai lemmikkejä

  • Haluttu väri, metalli- ja helmiäisvärit

  • Luotettava, arvostettu merkki

  • Alhaiset käyttökustannukset


Suomalaiset autokaupoilla -kyselytutkimus tehtiin Bilendin hallinnoimassa M3 Panelissa 28.1.-2.2.2020 Kamuxin toimeksiannosta. Online-tutkimukseen M3 Paneelissa vastasi 1 000 ajokortinomistajaa, jotka ovat iältään 18‒70-vuotiaita. Otos on kansallisesti edustava sukupuolen, iän ja asuinalueen mukaan.


Viimeisimmät