27.10.2021

Moottoripyörät edullisesti Kamuxilta - näin valitset oikean pyörän

Pyöriikö mielessäsi kaksipyöräisen menopelin hankinta? Moottoripyöräkuume on yleinen vaiva varsinkin keväisin, mutta voi se toki iskeä muulloinkin. Onneksi tähän vaivaan on saatavissa lääke melko helposti, sillä Kamuxilta löydät myös edulliset käytetyt moottoripyörät edulliseen hintaan.

Jos olet ostamassa moottoripyörää ensimmäistä kertaa, kannattaa muutama asia miettiä kuntoon ennen liikkeeseen suuntaamista. Moottoripyörien ominaisuudet vaihtelevat melkoisesti ja valikoima on runsas, joten on tärkeää löytää juuri omiin käyttötarkoituksiin paras pyörä. Eikä perusasioiden kertaamisesta ole kokeneemmallekaan motoristille haittaa.


Moottoripyörät järkevään hintaan, mihin kannattaa suunnata ostoksille?

Kun lähdet ostamaan moottoripyörää, voit valita joko uuden tai käytetyn. Hankintabudjetti ja toivotut ominaisuudet vaikuttavat tietysti valintaan. Uuden pyörän ostossa kannattaa kuitenkin huomioida, että hintakehitys on samanlaista kuin autoilla: arvo laskee tuntuvasti sillä hetkellä, kun ajat pyörän ulos liikkeestä. Onneksi tarjolla on myös paljon laadukkaita käytettyjä moottoripyöriä eri hintaluokissa.

Käytetyn moottoripyörän voi ostaa liikkeestä tai yksityiseltä. Kannattaa kuitenkin huomioida, että jos ostat moottoripyörän yksityiseltä myyjältä, kuluttajansuoja ei ole voimassa. Ole siis erityisen tarkkana siitä, mitä ostat. Kannattaa vaatia nähtäväksi ainakin pyörän huoltokirja ja ottaa mielellään myös kokeneempi kaveri mukaan kaupoille.

Kun ostat moottoripyörän liikkeestä, on moottoripyörä tarkastettu myyjän toimesta jo sisäänostohetkellä. Lisäksi kaikki pyörän ominaisuudet ja tiedot on ilmoitettu läpinäkyvästi jo myynti-ilmoituksessa. Kaupankäynti on muutenkin luotettavampaa, sillä esimerkiksi Kamux myös vastaa yksityishenkilön ostamasta ajoneuvosta kuluttajansuojalain mukaisesti. Voit siis ostaa pyöräsi liikkeestä turvallisin mielin

Käytetyn moottoripyörän osto Kamuxilta myös takaa, että tarjolla on sinulle sopiva rahoitusratkaisu ja tarvittaessa otamme vanhan ajoneuvosi vaihdossa. Moottoripyörän ostaminen Kamuxilta on siis paitsi luotettavaa, myös joustavaa.Mitä moottoripyörän valinnassa pitää ottaa huomioon?


Kun lähdet ostamaan itsellesi sopivaa pyörää, kannattaa ottaa muutama asia huomioon.

Moottoripyörän valintaan vaikuttaa tärkeimpänä tekijänä tietysti ajokorttiluokka. Ennen ostopäätöstä kannattaakin muistutella mieleensä, löytyykö lompakosta A1-, A2- vai A-kortti. Korttiluokka vaikuttaa siihen, millaiset tehot tuleva ajoneuvosi voi sisältää. Tiivistettynä voi todeta, että A1-kortin haltija valitsee kevytmoottoripyörän, jonka tehokkuus on enintään 11kWh, A2-kortilla voi ajaa alle 35 kWh:n pyörää ja A-kortin omistaja voi valita alleen myös sen kaikkein kovatehoisimman moottoripyörän.

Toinen tärkeä tekijä ovat käyttötarkoitus sekä pyörän ominaisuudet. Customit, sportit, touringit ja adventuret on suunniteltu erilaisiin maastoihin ja tarkoituksiin, mutta niiden väliset rajat eivät ole kiveen hakattuja. Joitakin yleistyksiä pyörien välillä voi kuitenkin tehdä.

Jos aiot ajella lähinnä pitkää matkaa sileillä teillä, haluat varmasti panostaa ajomukavuuteen. Perinteisesti Touring-mallisissa pyörissä istumisasento on sellainen, että tankillisen verran ajaa suhteellisen mukavasti ja matka taittuu joutuisasti visiirin suojissa. Adventure-pyörällä ajelee sitten sujuvasti vaikeammissakin maastoissa ja ajaminen sujuu myös hiekka- ja sorateillä.

Keveyttä, nopeutta ja huippuluokan teknologiaa kaipaava valitsee alleen sporttipyörän. Sport-luokasta löytyvätkin yleensä merkkien ykkösmallit, joiden avulla pyritään esittelemään valmistajan teknistä ylivertaisuutta. Custom-mallit taas takaavat tuulen tuiverrusta hiuksissa ja mahdollisesti myös jonkin verran tärinää ja pärinää aidossa motoristihengessä. Näihin pyöriin lukeutuvat muun muassa jalat edessä -ajoasennon pyörät.

Käyttötarkoituksen lisäksi kannattaa miettiä myös, onko tarkoitus ajella pyörällä pääosin yksin vai kulkeeko matkustaja mukana säännöllisesti. Kaikkiin pyöriin kun ei matkustajaa mahdu ja etenkin pidempää matkaa ajaessa myös matkustajan mukavuus kannattaa ottaa huomioon.

Jos olet ostamassa ensimmäistä pyörääsi, kannattaa valita kulkuneuvoksi mahdollisimman helppo pyörä ja panostaa harjoitteluun sillä. Ajamisen tulisi olla mukavaa ja pyörän käsittely ei saisi tuntua liian vaativalta. Kun taidot ovat karttuneet ja kilometrejä alkaa jo olla takana reilummin, voit aina helposti vaihtaa moottoripyöräsi tehokkaampaan malliin.

Kamuxilta löydät käytetyt moottoripyörät kaikenlaiseen ajoon, niin kokeneille kuin aloittelevillekin motoristeille. Otamme moottoripyöriä myös vaihdossa. Tutustu moottoripyöriimme tästä.

Viimeisimmät