27.10.2021

Miksi kannattaa ostaa käytetty auto?

On monia syitä ostaa käytetty auto. Totuus on, että jyrkin yksittäinen lasku auton hinnassa tapahtuu silloin, kun uusi auto ajetaan ensimmäisen kerran ulos liikkeestä. Tästä pääset käytetyn auton osto-oppaaseemme.

Käytettyjä autoja on tarjolla jokaiseen makuun ja tarpeeseen. Kamuxin valikoimassa on tällä hetkellä lähes 6000 vaihtoautoa, joiden joukosta jokainen löytää varmasti itselleen sopivan ajoneuvon.

Millainen käytetty auto kannattaa hankkia?

Ihmiset tarvitsevat autoa erilaisiin tarkoituksiin. On siis mahdotonta sanoa, että jokaiselle sopisi jokin tietty auto, joka kaikkien kannattaa hankkia. Esimerkiksi haja-asutusalueella pitkiä matkoja autoileva saattaa suosia talvikeleissäkin luotettavaa nelivetoautoa, jonka käyttövoimana on diesel. Toisaalta taas kaupunkiajoon sopii hyvin pienikokoinen ja vähäpäästöinen hybridi automaattivaihteistolla. Käytetty auto kannattaakin valita ensisijaisesti oman tarpeen mukaan. Ostoprosessi onkin helppo aloittaa verkossa.

Mihin vuodenaikaan käytetty auto on edullisin?

Nykyään vuodenaika ei juurikaan näy käytettyjen autojen hinnoissa. Esimerkiksi nelivetoauto hankitaan entistä harvemmin akuuttiin tarpeeseen ja nelivetoautojen suosio ei juurikaan vaihtele vuodenajoittain. Ainoan poikkeuksen tekevät avoautot, joiden kysyntä nousee selvästi kevään ja kesän aurinkoisina kuukausina. Avoauto kannattaakin ostaa talvella, jos sen haluaa saada edullisempaan hintaan. Talvella tosin käytettyjen avoautojen tarjonta on yleensä vähäisempää.

Käytetty auto kannattaa kuitenkin ostaa silloin, kun sille on eniten tarvetta. Esimerkiksi keskikokoisten henkilöautojen hinnat eivät juurikaan vaihtele vuodenaikojen mukaan.

Millaisella käytetyllä autolla on paras hinta-laatusuhde?

Yleisesti sanottuna paras hinta-laatusuhde on noin kolmevuotiaalla autolla, jolla on ajettu noin 100 000 kilometriä. Ihmiset kuitenkin arvostavat autoissa eri asioita, joten on vaikea antaa mitään yleistä vastausta. Esimerkiksi kaupunkilaisen ei kannata ostaa suurta dieselautoa, vaikka sen hinta-laatusuhde olisikin jollakin mittarilla parempi kuin pienipäästöisellä kaupunkiautolla.

Käytetty auto ja lisävarusteet

Koska käytetyt autot eivät ole yksi yhtenäinen joukko, vaihtelevat niiden varustelutasotkin suuresti. Kamuxin laajasta valikoimasta löytyy kuitenkin autoja kaikenlaisilla lisävarusteilla.

Viime vuosina varustelun merkitys on kuitenkin korostunut ja etenkin kalliimmissa autoissa asiakkaat arvostavat hyvää varustelutasoa. Lisävarusteet voivat myös vaikuttaa auton hintaan huomattavasti. Siksi ostopäätöstä tehtäessä kannattaa kiinnittää huomiota myös lisävarusteisiin.

Pienemmän kokoluokan autoissa varustelun merkitys vähenee. Useimmiten pienet kaupunkiautot ovat jo lähtökohtaisesti hyvin varusteltuja.

Onko käytetyn auton ostaminen sinulle ajankohtaista? Kurkkaa Kamuxin käytetyt autot!

Viimeisimmät