18.8.2023

Unelma-auto Saksasta? Kamux hoitaa sen puolestasi

Saksan käytettyjen autojen markkinat houkuttelevat monia auton ostajia. Tarjolla on laajat valikoimat, joista haaveiltu autohelmi voi löytyä.  Nopein ja vaivattomin vaihtoehto on etsiä auto Kamuxin yli 7 000 auton valikoimasta. Jos sopivaa ei löydy verkkosivuilta, autonostajan kannattaa suunnata johonkin Kamuxin liikkeeseen. Siellä myyjä pystyy nopeasti käymään läpi Suomen, Saksan ja Ruotsin liikkeiden sekä verkkokaupan valikoiman. Mieluisa auto on mahdollista tilata kotiovelle saakka.  


Kamuxin kansainvälinen ostopäällikkö Alexander Zaeske vinkkaa, että auton hankkiminen Saksasta on hyvä idea erityisesti silloin, kun mielessä on jokin tietty automalli tai -merkki.  


”Valikoima on todella laaja ja helmien löytäminen sieltä on paljon helpompaa. Yleisesti ottaen saksalaiset autot ovat hyväkuntoisia ja hyvin pidettyjä”, Zaeske kertoo. 


”Erityisesti sähköauton hankkijalle tarjolla on kiinnostavia mahdollisuuksia. Saksassa tuetaan sähköauton hankkimista, mutta ne eivät ole niin suosittuja kuin Pohjoismaissa. Markkinoilla onkin paljon melko uusia sähköautoja, joiden joukosta voi tehdä löytöjä.” Vanha auto vaihdossa ja uusi auto koti-Suomeen keskimäärin 3 viikossa 


Jos Kamuxin valikoimasta ei kuitenkaan löydy sitä oikeaa, toimintamalleja on Zaesken mukaan kaksi.  


Asiakas voi itse etsiä itselleen sopivan auton vapailta markkinoilta, ja Kamux toimittaa auton avaimet käteen -periaatteella Suomeen. Käytännössä tämä tarkoittaa, että Kamux hoitaa rahdin, tuontiverot, maahantuloon liittyvät tarkastukset ja muut asiakirjat. 


Toinen vaihtoehto on, että asiakas kertoo mitä haluaa, ja Kamux etsii sopivan auton oman luotettavaksi todetun verkostonsa kautta. Jos auto sijaitsee Saksassa samalla alueella, missä Kamuxilla on autoliike, myös koeajo onnistuu paikan päällä ennen ostopäätöstä. Kun päätös on syntynyt, Kamux hoitaa auton Suomeen ja kaiken siihen liittyvän työn. Auton saa itselleen keskimäärin kolmessa viikossa.  Kuluttajasuoja Kamuxin kautta hankittaessa 


Auton hankintaan liittyy aina kokonaiskustannusten perinpohjainen pohtiminen. Jos auton päätyy hakemaan ulkomailta itse, budjetissa on huomioitava myös matkakustannukset. Yllätyksiäkin voi matkan varrella tulla. 


Kamuxin tuoman auton ostajan turvana on kuluttajasuoja.  


”Olemme tehneet auton hankinnan mahdollisimman ennakoitavaksi. Kun sopiva auto löytyy, kokonaiskustannus on helppo arvioida. Lisäkuluja ei tarvitse pelätä”, Zaeske sanoo.  


”Auton etsimisen ja kaiken tuontiin liittyvän lisäksi otamme vanhan auton vaihdossa ja järjestämme rahoituksen. On hyvä muistaa, ettei kaikissa saksalaisissa autossa ole talvirenkaita mukana. Me autamme tarvittaessa hankkimaan renkaat ja sisällytämme ne kokonaishintaan.” 


Lisää vinkkejä:


Auton myyminen suoraan asiantuntevalle liikkeelle on turvallista ja tuottoisaa – ja sen voi tehdä omalta kotisohvalta käsin

Joustavuutta ja ennustettavuutta – autorahoitus on taloudellinen ratkaisu 

Kamuxin vinkit autokaupoille: Miten löydät itsellesi kokonaisedullisimman auton?

Vaihtoehdot autoiluun kiinteällä kuukausiveloituksellaViimeisimmät