17.1.2024

Kamux mukana MTV:n Viiden jälkeen -ohjelmassa

MTV:n Viiden jälkeen -uutisohjelma kävi Kamux Espoo Niittykummussa haastattelemassa Kamuxin maajohtajaa Jani Koivua. Koivu vastasi kysymyksiin siitä, mitä käytetyn auton ostamisessa kannattaa ottaa huomioon etenkin ensiautoa ostaessa.


Katso koko haastattelu ja Kamuxin vinkit MTV Katsomosta, jaksosta 234. Kamuxin osio alkaa 30:00 ja loppuu 34:00. Jakson katsominen vaatii kirjautumisen palveluun.cta

Katso koko jakso täältä

Pääset katsomaan Viiden jälkeen -jakson numero 234 alta.

Katso videoMitä kannattaa huomioida käytettyä autoa ostaessa:

  • Kun harkitset auton ostoa, mieti etukäteen auton käyttötarkoitus, koko, käyttövoima ja tietenkin budjetti. Kannattaa myös miettiä, millaisia lisävarusteita omaan autoonsa mahdollisesti kaipaa.

  • Nykyään itselle sopivaa menopeliä lähdetään ensimmäiseksi hakemaan verkosta. Netin kautta onkin helppo saada käsitys kaikista itselle sopivista autoista ja niiden hintahaarukasta. Auton ostaminen Kamuxilta suoraan kotiin toimitettuna on riskitöntä, sillä auton etäkaupassa on 14 vuorokauden palautusoikeus. Voit siis ostaa auton ja tutustua siihen rauhassa kotonasi ilman ylimääräisiä riskejä.

  • Paras tapa välttyä mahdollisilta virheostoksilta on tietysti auton huolellinen tarkastus. Tarkista ainakin maalipinta mahdollisten naarmujen tai lommojen varalta, kurkkaa auton alustaa ja varmista lokasuojien ja helmojen kunto. Tärkeintä on muutenkin tässä vaiheessa varmistua, että auto vastaa sitä, mitä siitä on esimerkiksi myynti-ilmoituksessa kerrottu.

  • Koeajo on auton ostamisen tärkeimpiä vaiheita. Yleisesti ottaen koeajolla kannattaa käydä läpi monenlaiset nopeudet ja mahdollisuuksien mukaan kokeilla ajamista erilaisilla teillä. Koeajolla kannattaa testata myös lisävarusteiden toimivuutta ja esimerkiksi penkkien säätöjä. Älä hätiköi koeajossa, lyhyt kierros korttelin ympäri on harvoin tarpeeksi. Kokeilemalla autoa kunnolla saat hyvin tietoa ostopäätöksen tueksi. 

  • Kun tarvittavat paperityöt on tehty, on auto valmis luovutettavaksi. Tässä vaiheessa voitte vielä yhdessä automyyjän kanssa käydä auton perustiedot läpi ja voit hyödyntää myyjän asiantuntemusta ja kysyä mahdollisia mieltä askarruttavia asioita. Muutoin olet valmis nousemaan uuden menopelisi kyytiin ja keräämään ensimmäiset yhteiset kilometrit.cta

Tervetuloa koeajolle!

Löydä autosiMuita hyödyllisiä blogeja käytetyn auton ostamisesta:

Miksi kannattaa ostaa käytetty auto?

Kertovatko ajetut kilometrit kaiken? Näitä myyttejä käytetyistä autoista ei kannata niellä purematta

Ota nämä asiat huomioon autokaupoilla

Ensiautoa ostamassa? Muista käytännön seikat, mutta uskalla myös haaveillaViimeisimmät