20.10.2023

Miten valita autovakuutus? Itsellesi sopivimman Kamux Kaskon saat kätevästi autokaupan yhteydessä

Uutta autoa hankkiessa on hyvä pohtia samalla, millä tavalla autonsa haluaa vakuuttaa.  


Liikenteeseen rekisteröidyille autoille pakollinen liikennevakuutus korvaa henkilövahinkoja sekä onnettomuustilanteessa syyttömän osapuolen ajoneuvolle aiheutuneita vahinkoja. Autolle voi kuitenkin sattua liikenteessä tai vaikka parkkipaikalla muitakin vahinkoja, joissa vapaavalintainen autovakuutus pelastaa suurelta kertalaskulta. Ostaessasi auton Kamuxilta voit samalla hankkia sopivan autovakuutuksen vuosimaksulla. 


Vapaaehtoinen kaskovakuutus tuo autoilijalle taloudellista turvaa vahinkotilanteisiin. Samalla se laskee kynnystä vaurioiden nopealle korjaamiselle. Jos auto on ostettu rahoituksella, kaskovakuutus on pakollinen, koska silloin auton vakuutukseen on sisällytettävä rahoitusturva.  


Kaskovakuutuksia on saatavilla eri laajuisina ja hintaisina. Kamux tarjoaa sen myymiin autoihin kahden hintaista ja tasoista kaskovakuutusta: perustason turvaa, sekä laajaa vakuutusta, joka sisältää muun muassa tuulilasi- ja pysäköintiturvan. Kamuxin tarjoamat vakuutukset ovat saatavilla samoin ehdoin myös useimmille sähköautoille, joiden vakuuttaminen voi joskus olla kalliimpaa niiden tehokkuuden vuoksi. 


Kamux Kaskosta ei kerry bonuksia, jolloin haetut korvaukset eivät myöskään nosta vakuutuksen kustannuksia. 


Vakuutuksen kulut kannattaa suhteuttaa auton hintaan ja omiin autoilutottumuksiin. Kalliimpaan autoon kannattaa yleensä ottaa laajempi vakuutus, sillä usein myös niiden varaosat ja huollot ovat hintavampia. On hyvä pohtia myös omaa autoilua: jos ajaa paljon, on esimerkiksi laajaan Kamux Kaskoon kuuluva tuulilasivakuutus hyödyllinen autoon kuin autoon. Lasin vaihdon hinta voi olla 1000 tai jopa 1500 euroa, kun taas tuulilasivakuutus nostaa vakuutuksen vuosikuluja suhteessa vähän – esimerkiksi Kamux Kaskossa koko laajemman autovakuutuksen lisäkustannus on 100 euroa vuodessa.  


Vahinko voi sattua niin tien päällä kuin parkissakin 

Joskus vahinko sattuu liikenteen ulkopuolella, kun auto kolhiintuu esimerkiksi parkkipaikalla. Jos kolhun aiheuttajaa ei pystytä selvittämään ja hakemaan korvausta hänen vakuutuksestaan, pysäköintiturvalla varustettu laaja Kamux Kasko helpottaa korjauksesta syntyviä kuluja. Pysäköintiturvan sisällyttämistä omaan autovakuutukseen kannattaa siis harkita ainakin silloin, jos autoa säilytetään usein yleisillä parkkipaikoilla tai kadun varressa, missä muita ajoneuvoja liikkuu paljon. 


Autopalveluturvan kautta saa avun tien päällä silloin, kun autoon on tullut vika tai vaurio, jonka vuoksi kulkuneuvo on hinattava korjattavaksi. Autoissa on nykyään enää harvoin esimerkiksi vararengasta, joten rengasrikkokin voi katkaista matkan. Silloin autopalveluturva on kätevä apu. Parhaimmillaan itse ei tarvitse huolehtia kuin puhelinsoitosta vakuutusyhtiölle.  


Autopalveluturva kuuluu Kamuxin autovakuutuksiin tasosta riippumatta. Avun saa Pohjola Vakuutuksen ympäri vuorokauden päivystävästä numerosta yhdellä soitolla, minkä jälkeen vakuutusyhtiö järjestää kaiken auton hinauksesta laskutusasioihin.  


Kamuxin asiantuntijat auttavat mielellään vakuutuksen valinnassa. Liikenteeseen voi lähteä heti auton oston jälkeen turvallisin mielin, kun vakuutuksen hoitaa helposti kuntoon heti autokauppojen yhteydessä.  Lisää Kamuxin tarjoamista palveluista:


Unelma-auto Saksasta? Kamux hoitaa sen puolestasi

Joustavuutta ja ennustettavuutta – autorahoitus on taloudellinen ratkaisu 

Auton myyminen suoraan asiantuntevalle liikkeelle on turvallista ja tuottoisaa – ja sen voi tehdä omalta kotisohvalta käsin


Viimeisimmät