13.10.2023

Nämä pienet autot eivät ole vain kauppakasseja – Sopisiko näppärä pikkuauto sinullekin?

Pienet autot ovat kasvattaneet viime aikoina suosiotaan, eikä suotta. Niiden etuna on näppäryys arjessa, usein edulliset käyttökustannukset ja yhä useammin myös monipuoliset lisävarusteet, kuten adaptiivinen vakionopeudensäädin ja peruutuskamera. 


Moni pieni auto on myös varsin miellyttävä ja vakaa ajettava pidemmilläkin matkoilla. 

 


Luotetut tilaihmeet 

Volkswagen Polo on yksi suosituimmista pikkuautoista ja varsinkin uudemmat Polot yltävät varustelutasoltaan samaan luokkaan isompien autojen kanssa. Väljät sisätilat sekä Polojen kokoon nähden tilava takakontti mahdollistavat mukavat autoreissut vaikkapa koko perheen kesken. Toisaalta vakaasti kulkeva Polo on myös monen senioriautoilijan valinta, jossa etupenkin laajoilla säädöillä saa hyvän ajoasennon. Volkswagen Poloja on tarjolla eri tehoisina: Polon 1-litrainen moottori riittää mainiosti kaupungissa ajamiseen, mutta suurempia tehoja kaipaava valitsee 1,4-litraisen moottorin. Polosta on tarjolla myös tehokkaampi GTI-malli, jolla ei jää jälkeen kovissakaan nopeuksissa ja kiihdytyksissä. 

 

Skoda Fabia kuuluu kuin kuuluukin mittojensa puolesta pienten kaupunkiautojen sarjaan ja on sopiva valinta niin perheille kuin pienemmällä kokoonpanolla autoileville. Fabiasta on saatavilla sekä perinteistä hatchback-versiota että Skoda Fabia Combi -farmarimallia, jossa tavaratilaa on reilummin. Voimanlähteenä Fabiassa on usein 1,4- tai 1,2-litrainen moottori.  


 

Kätevät kaupunkiautot 

Toyota Yaris on suosittu kaupunkiauto, eikä suotta – uuden sukupolven Yaris on kuin tehty taajama-ajoon, johon sen tehot myös sopivat suuria nopeuksia paremmin. Pirteä ja luotettava Yaris on varustettu useimmiten 1,4- tai 1,5 litraisella moottorilla, tai 1,33 Dual VVT-i -bensakoneella. Kaikkein suosituin Yaris on kuitenkin taloudellinen hybridi, joita Kamuxin valikoimassakin on runsaasti.  

 
Opel Corsa sopii loistavasti taajamaan, sekä kaupungin kapeille teille ja ahtaisiin parkkiruutuihin.  Nelimetrisessä pikkuautossa huomiota on kiinnitetty etenkin vakauteen, ja Corsalla onkin mukava ajaa myös maantiellä. Corsasta on saatavilla sekä kolmiovista että viisiovista mallia. Jos etsit autoa yhden tai kahden ihmisen käyttöön, ja takapenkki on käytössä vain satunnaisesti, riittää kolmiovinen yksilö mainiosti. Sen sijaan perheille viisiovinen vaihtoehto on lähes välttämättömyys.  

 


Pienet sähköiset 

Fiat 500e on tuttu, sympaattinen klassikko sähkökäyttöiseksi päivitettynä. Kuten polttomoottorilla varustettu Fiat 500, Fiat 500e on kolmiovinen ja kätevän kokoinen kulkuneuvo, jonka hintataso on varsin maltillinen. Automalli on pieneksi autoksi tilavan tuntuinen ja myös takapenkillä mahtuu istumaan mukavasti. Fiat 500e on myös kerännyt kiitosta hyväntuulisesta ulkomuodostaan ja matkustamon laadukkuudesta.  


BMW i3 on loistava valinta, kun etsinnässä on näppärä sähköauto, jossa hinta ja laatu kohtaavat. Pienikokoinen Bemari toimii luontevasti taajamassa ja kaupungin kapeilla kaduilla, mutta kulkee vakaasti myös maanteillä ja moottoriteiden korkeammissa nopeuksissa. Nelipaikkaisessa autossa on yllättävän tilava matkustamo. Oviratkaisu lisää tilan tuntua, mutta voi alkuun vaatia totuttelua – saman kyljen ovet nimittäin aukeavat vastakkaisiin suuntiin tässä automallissa.  


Pientä sähköautoa etsivän kannattaa pitää mielessä myös tehokkaat ja taloudelliset Volkswagen E-Up! sekä Seat Mii Electric.Lisää autoilusta:

Automaatti vai manuaali? Auton vaihteisto on jakanut autoilijat perinteisesti kahteen leiriin

Ovatko autosi ensiaputarvikkeet ja turvavarusteet ajan tasalla? Tarkista ainakin nämä

Kamuxin vinkit autokaupoille: Miten löydät itsellesi kokonaisedullisimman auton?Viimeisimmät