17.6.2021

5 näppärää pikkuautoa, jotka ovat kuin luotuja taajamaan

Pieni koko ja vähäiset päästöt ovat avainasemassa, kun etsinnässä on auto kaupunkiympäristöön. Kamux listasi 5 pikkuautoa, joilla ajat sujuvasti kaupungin kapeilla kaduilla. Pienestä koostaan huolimatta näistä autoista löytyy luonnetta ja tarvittaessa näillä taittuvat mukavasti myös pidemmät ajomatkat.


Volkswagen Polo


Yksi luotetuimmista pikkuautoista on tietysti Volkswagen Polo, joka on isoveljeään Golfia astetta pienempi. Polo ei kuitenkaan jää ominaisuuksiltaan Golfin varjoon. Etenkin uudemmat Polot yltävät varustelutasoltaan jo isompien autojen kanssa samaan sarjaan. Uuden Polon tavaratilan tilavuus on 351 litraa, minkä ansiosta Polo on jo ihan vakavasti otettava vaihtoehto myös pienen perheen ykkösautoksi. Myös sisätiloissa on reilusti tilaa ja takapenkille mahtuu istumaan tuskattomasti myös pidempi mieshenkilö.Volkswagen Polojakin on tarjolla eri tehoisina. Polon 1-litrainen moottori riittää mainiosti kaupungissa ajamiseen, mutta suurempia tehoja kaipaava valitsee 1,4 litraisen moottorin. Polosta on tarjolla myös 180 heppainen GTI-malli, jolla ei jää jälkeen kovissakaan nopeuksissa ja kiihdytyksissä. Mukavuudesta nauttiva valitsee automaattivaihteisen Polon. Polttoaine puolestaan kannattaa valita oman käyttötarpeen mukaan. Paljon ajavalle diesel on luonnollinen valinta.

Katso Kamuxin Volkswagen Polot tai vaikka koko Volswagen-valikoimamme.


Toyota Yaris


Suosituimpiin kaupunkiautoihin lukeutuva Toyota Yaris ei sekään ole mikään huono vaihtoehto. Uuden sukupolven Yaris on kuin tehty taajama-ajoon. Pirteä Yaris on varustettu useimmiten 1,4-litraisella diesel-moottorilla tai 1,33 Dual VVT-i -bensakoneella. Uudemmissa Yariksissa bensamoottorin tilavuus on 1,5 litraa. Hintatietoinen autoilija ilahtuu kuullessaan, että uudesta Yariksesta on olemassa myös hybridiversio. Tarjolla on myös 69 hevosvoimainen Yaris litraisella bensamoottorilla. Pikkumoottori toimii hyvin kaupunkiajossa, mutta suuremmissa nopeuksissa tehot jäävät arvioiden mukaan turhan pieniksi.Kokonsa puolesta Yaris on täydellinen auto kaupunkiin. Perheautoksi Yaris on ehkä turhan pieni, mutta sinkulle tai pariskunnalle Yaris on auto juuri oikeassa paikassa.Jos etsit Toyota Yarista, kurkkaa Kamuxin valikoima. Katso samalla muut Toyota mallit tästä.


Skoda Fabia


Harva mieltää Skoda Fabiaa pikkuautoksi, vaikka mittojensa puolesta se kuuluukin pienten kaupunkiautojen sarjaan. Fabiasta on saatavilla sekä perinteistä hatchpack-versiota että myös Skoda Fabia Combi -farmarimallia, joka tarjoaa tietysti isomman tavaratilan ja sopii siksi erinomaisesti myös perheille. Lisäksi molemmista versioista on saatavilla sporttinen Monte Carlo -malli, joka tarjoaa tuttua ja luotettavaa Fabiaa erikoisherkuilla ja astetta tyylikkäämmällä ulkonäöllä.


Voimanlähteenä Fabiassa on usein 1,4 litrainen dieselmoottori. Combissa tarjolla on myös 1,6 TDI -mallia. Bensakoneissa yleisiä ovat litraiset ja 1,2-litraiset koneet. Kaupungissa ja ruuhkaisilla teillä ajava autoilija arvostaa myös DSG-automaattivaihteistoa.Fabia on loistava pikkuauto sekä sinkuille että perheille. Katso Kamuxilla myynnissä olevat Skoda Fabiat ja muut Skodan mallien autot tästä.


Opel Corsa


Taajamaan sopii myös Opel Corsa, nelimetrinen pikkuauto, jossa huomiota on kiinnitetty etenkin vakauteen. Corsalla on mukava ajaa sekä taajamassa että maantiellä, vaikka erityisen näppärä Corsa onkin juuri ahtailla kaupunkikaduilla ja alemmissa nopeuksissa.Corsasta on saatavilla sekä 3-ovista että 5-ovista mallia. Jos etsit autoa lähinnä kahden ihmisen käyttöön ja takapenkki on käytössä vain satunnaisesti, riittää 3-ovinen yksilö vallan mainiosti. Sen sijaan perheille 5-ovinen vaihtoehto on lähes välttämättömyys. Leveistä ovista huolimatta takapenkille kömpiminen voi käydä 3 oven varassa työlääksi.Jos Opel Corsa miellyttää omaa silmääsi, katso Kamuxin Opel Corsat. Kurkkaa myös muut Opelimme samalla.


Audi A1


Jos pienen koon haluaa yhdistää premium-laatuun, on kuljettajan valinta Audi A1. Tämä pieni Audi ei liene ykkösvaihtoehto, kun haussa on edullinen kaupunkiauto. Syy tähän on se, että perushyviä pikkuautoja saa huomattavasti edullisemminkin. Audi A1 tarjoilee kuljettajalle kuitenkin taattua Audi-laatua. Jo pelkkä ulkonäkökin säväyttää, sillä jykevän keulansa ansiosta autosta saa auton todellista kokoa isomman vaikutelman.Useimmiten 1,2-litraisella koneella varustetussa Audissa riittää tehoja sekä taajamassa että maantielläkin. Malli on kerännyt kehuja tilavasta etupenkistään, mutta takana istuvalla saattaa olla ahtaat oltavat. Audi A1 onkin automalli, joka sopii kuljettajalle, joka haluaa autoltaan kaikki Audin parhaat ominaisuudet, mutta tavallista pienemmässä koossa.

Tutustu Kamuxin Audi A1 -valikoimaan tai selaile koko Audi -valikoimamme tästä.


Viimeisimmät