8.7.2020

10 vinkkiä perheille onnistuneeseen automatkaan

”Onnistunut automatka lähtee liikkeelle siitä, että ei tarvitse kantaa huolta autosta. Ennen pidempää reissua on hyvä tarkistaa renkaiden ilmanpaineet ja öljyt. Tuulilasinpesunestesäiliö kannattaa täyttää ja pesunestettä on hyvä olla autossa varallakin. Pakkaaminen kannattaa suunnitella niin, että tavarat mahtuvat tavaratilaan ja matkustamo jää vapaaksi roinasta. Takapenkillä on vaikea viihtyä, jos joutuu istumaan ahtaassa tilassa marjasankojen ja tuliaisten keskellä”, Kamuxin maajohtaja Jani Koivu vinkkaa.


Suomalaiset mieltävät Volvon perheautoksi

Kamuxin teettämän Suomalaiset autokaupoilla -tutkimuksen vastauksista käy ilmi, että perheautosta 16 %:lle suomalaisia tulee ensimmäiseksi mieleen Volvo, Toyota tulee hyvänä kakkosena 14 %:lla ja Volkswagen 13 %:lla.

”Volvo liitetään mielikuvissa myös turvallisuuteen, ja Volvon farmarimallit ovat pitkäaikaisia perheiden suosikkeja – arjessa ja lomamatkoilla. Volvoon ja Toyotaan yhdistetään tutkimuksen mukaan myös luotettavuus. Ja kukapa sitä perhematkalla haluaisi jäädä tien päällä”, Koivu toteaa.


Miten sitten perhematka saadaan onnistumaan?

”Yksi hyvin keskeinen asia on aika. Kun reissuun varaa riittävästi aikaa, voi matkantekokin olla mukavaa eikä perille pääsemisen tiukka aikataulu stressaa. Sen sijaan, että paahtaa sata lasissa ja kerää sakkoja, voi pysähtyä ihastelemaan kesä-Suomea, ostaa mansikoita ja jäätelöä ja ennen kaikkea rentoutua. Autoilu ja hätäily sopivat muutenkin huonosti yhteen”, vinkkaa Jani Koivu.


Vinkit mukavaan perhematkaan:

 • Tarkista ilmanpaineet, öljyt ja tuulilasin pesuneste ennen matkaa

 • Tee pakkauslista ja pakkaa suunnitelmallisesti, jotta matkustamossa on väljää ja mukava olla

 • Varaa riittävästi aikaa, jotta voit pitää taukoja tai vaikka poiketa kivaan kohteeseen hetken mielijohteestakin

 • Varaa perheen pienimmille autoon sopivaa tekemistä

 • Ota mukaan riittävästi juotavaa ja pientä välipalaa, jos ruokapaikkaa ei löydy juuri oikeaan aikaan, kylmälaukku on kätevä

 • Rytmitä matkaa sopiviin ajorupeamiin, niin että väsy ja kiukku pysyvät loitolla
  Mieti ennakolta kohteita, jossa pysähtyä, jotta määränpään lisäksi myös matkan aikana on kivoja elämyksiä

 • Hyödynnä auton varusteet: esimerkiksi vakionopeudensäädin tekee maantieajosta sujuvaa, hyvä niskatuki auttaa kuskia jaksamaan, ilmastointi viilentää auton kesäkuumalla

 • Vuorottele ajamista, kaksi kuskia tekee matkasta miellyttävämmän

 • Virittäydy rentoon asenteeseen, pois turha aikataulupaine, pieni eksyminen voi olla kokemus, josta perhe heittää huulta eikä kiristele hampaita


Suomalaiset autokaupoilla -tutkimus toteutettiin Bilendi Oy:n ylläpitämässä M3 Panelissa 28.1.–2.2.2020. Kohderyhmänä olivat 18–70-vuotiaat suomalaiset, jotka omistavat ajokortin, joiden taloudessa on auto ja jotka vastaavat autohankinnoista. Tutkimuksen lopulliseen kohderyhmään kuului 1009 vastaajaa, ja otanta on kansallisesti edustava otos sukupuolen, iän ja asuinalueen mukaan.


Tilavia perheautoja kaikille

Näytä kaikki

Lisää perheautoilusta:


Kamux listaa edullisten perheautojen parhaat

Aika kuluu nopeasti tien päälläkin, kun on hauskaa – miten teillä perheautoillaan?

Lemmikki mukaan automatkoille – tilat ja varusteet kuntoon

Tavarat autoon ja matkaan? Oikea pakkaamistapa lisää mukavuutta ja turvallisuutta


Viimeisimmät